13.5.2020

MUSIIKIN FLARF JA MAAILMAN PARHAAT SIRKUSPELLET

Musatouhuissa huomaan että "raikkausfetisismini" yltää siihen, että hyväksyn oikut, jotka rikkovat muuten selkeän tahtirakenteen, pelkästään oikeastaan siitä syystä, että tiedän asian vituttavan tiettyjä boxityyppejä. No ei se ole hyvä, jos ei ole muuta esteettistä perustetta oikulle.

Klovneriassa, vielä se, että ärsyttää tai suututtuaa, ei ole temppu. Pitää myös osata naurattaa. Täytyy siis korjata oikut. Polyrytmiikkainnostuskin ehkä psykologisesti lähtee jotenkin siitä, että nyt pistetään robotit sekaisin. Paitsi, että ovathan ne kudokset myös parhaimmillaan kauniita. Itseni ne naurattavat.

Ei jaksakaan välittää jos "rytmi kääntyy", klovni kompastuu: se on aika monille asia, jota ei pysty sulattamaan tai joka kuulostaa selkeältä virheeltä. Onhan se virhe, mutta boxissakin ollaan liikaa.  Patologista, myönnän, ei ole kivaa eikä hyvää. Surullinen on tämä klovni.

Tämä on ehkä musan flarfia, huonon estetiikkaa. Minulla ilmenee sitä aika paljon. Midillä ja sämplesoittimilla tekeminenkin on tavallaan aina flarfia. Pitäisi painovoima voittaa ainakin. Klovni joogalentähjänä on hauska.

Kukaan akusmaattinen maagikko ei hyväksy soundejani. Akusmaattisuus ei ole klovneriaa vaan traptesitaidetta. Siinä kategoriassa sirkuspelleily ei ole temppu, josta maksetaan. Toisaalta korkeatasoisessa sirkuksessa pellekin osaa trapetsin.

James Andeanin Valdrada (2018) on mielenkiintoinen kappale, joka kuulostaa siltä niin kuin akusmaattinen sirkuspelle esittelisi trapetsilla hienoja, mutta ennenkin kuultuja temppujaan, välillä huokaillen. Andean tietysti osaa klassisia akusmaattisia temppuja, joista maksetaan. Andeanin esikoisalbumi Assemblance(s) (2019) on maailman mittakaavassa viimevuosien kovimpia akusmaattisia stereofonisia ääniteoksia.

1 kommentti:

dudivie kirjoitti...

..

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com