27.5.2020

AKUSMATIKOI, MATEMATIKOI

Jos antiikin ihminen (arvaamatta aikasiirtymää) kuulisi laitteillani Denis Smalleyn kappaleen Empty Vessels (1997) hän ehkä muuttuisi näkymättömäksi, koska siirtyisi toiseen todellisuuteen. Hänen sielunsa ei ehkä olisi valmistautunut olemaan lähtemättä mukaan matkalle, jonka säveltäjä tarjoaa. Ja sieluhan kuulee äänen ohi fyysisen korvan, kuten Veda-kirjoista ja Plutarkhoksen Moraliasta muistamme. Ellemme ole itse kokemuksellisesti tutkineet asiaa, kuten ne, joilla on ammattina akusmatikoi.

Ääni muodostaa välittömän metamorfoosiin ja maailman, ellei maailma ole saanut sitä vastaan torjuvaa ja eristävää rokotusta. Voi olla, että meillä on atomifyysinen keho juuri siksi, että emme kuulisi kaikkea liikaa. Fyysinen keho tarjoaa ehkä viivettä ja kankeaa jähmeyttä vielä nopeampien muutosten ikuisuudessa. Aika on atomien jähmeäliikkeisyyden ominaisuus.
"Voi myös sanoa, etteivät ne ole 'ihmistä korkeampia voimia', vaan ihmisyyden huipentumia. Hiuksenhieno mutta merkittävä ero: ne eivät ole 'jotain muuta kuin ihmisiä', vaan "Ei-enää-ihmisiä"... Riippuu lähestytäänkö niitä absoluutteina/luojina (ishvara-periaate) vai arkkityyppeinä (deva-periaate)." Risto Rajan Hakulinen
Tässä on nämä kaikki mahdollisuudet auki. Onko tämä paras, huonoin, ainoa, vain yksi monista maailmoista. Tule rakentamaan tänne kirkkosi, perusta lahkosi, seurakuntasi tänne. Annamme sille mahdollisuuden, mutta lopuksi arvioimme sen kriittisesti lopputulostensa perusteella. Hedelmistään kirkko tunnetaan.

Onko kaikki, mitä on, itseasiassa nyt tässä ja muuta ei ole (panteismi). Vai onko osa absoluutista potentiaalisena, näkymättömänä, esiinkaivamattomana (pan-enteismi). Onko jokin syöveri jossakin kaukaisessa kolossa paljon karseampi kokemuksellisesti, jolloin kokijan täytyy olla kehittynyt aistimaan ja tunnistamaan se olosuhteiden suhteellinen vaikeus. Ilman kokijan tuntemaa referenssiä mikään ei ole muuta kuin sopeutusmiskysymys. Mutta atomi, jonka energiatila on romahtanut, ei enää aisti yhtä paljon, eikä siis myöskään kärsi. Sillä atomin muisti on lyhyt, eikä se muista itseään niin kuin sielu muistaa.
 
Tietoisuus voi laskeutua minkä hyvänsä resoluution tasolle ja levätä siinä tuskatta. Ehkä jokin portaali tuossa tapionpöydällä tai seitakivellä johtaa kaukaisiin kirkasunen höttömaailmoihin, tai ylen konkreettisiin super HD taivasmaailmoihin, joissa tietoisuus voi kehittyä ilman pelkoa ylitsekäymättömästä tuskasta.

Sillä tuskan suurutta me varomme ja pelkäämme tietoisuutemme laajentumisessa ja siksi hidastamme luddiittimaisesti elämän teknologian kehitystä. Lucifer piiskaa meitä, mutta jehovantodistaja on jo ovella kertomassa, että kaikki on luotua alussa valmiiksi ja ihmisen evoluutio on vain iholle kasaantuvan vankilatatuoinnin evoluutiota, jota Plutser-Sarno ja Baldaev systematisoivat venäläisessä vankilatatuointiensyklopediassa. Jehovantodistaja todellakin tänään pitkän keskustelumme jälkeen antoi minulle käteen, ei raamattua, vaan Russian Criminal Tattoo Encyclopedian.

**

Maailmanpuu "podcast, jota jumalatkin kuuntelevat": Jumaljärjestelmistä. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com