19.10.2018

MESCALITO SKEPSIS RY:N PEYOTE-SEREMONIASSA

Koleeramäki luki päivän lehdestä seuraavanlaisen ilmoituksen:

"Mitä todistaa sana ilman kokemusta. Varsinkin sellainen sana, jota vuosisatojen saatossa on käpälöinyt yksi ja toinen ja jonka alkuperästä tai tekijästä ei ole mitään tietoa? Se ei todista yhtään mitään. Vasta kokemus tuo sanaan eloa.

Mutta voiko olla niin, että kun puhumme Jumalasta, jokainen voi sillä sanalla tarkoittaa suurinpiirtein mitä hyvänsä? Voiko se olla yhdelle runoutta, toiselle jotakin konkreettista, kolmannelle höttömaailman ihmiskasvoinen joulupukki, neljännelle universumi itsessään? Ei voi. Kun puhumme Jumalasta, sen on oltava jotakin aivan täsmällistä, olemassaolevaa, havainnolle (seremoniallisesti) uusinnettavaa ja kaiken tulkinnan tuolla puolen... tai se ei ole yhtään mitään.

Miten on uskotteko Jumalaan tai jumaliin, joita ette ole henkilökohtaisesti nähnyt tai tavannut? Uskotko Jeesukseen? Profeetta Muhammediin? Vanhan Testamentin Jumalaan? Koraanin Allahiin? Voitko esitellä jumalasi epäilijälle, uteliaalle tai muuten kiinnostuneelle? Voitko tuottaa kokemuksen jumalasi läsnäolosta sellaiselle toisuskoiselle, joka pitää uskoasi joutavanpäiväisenä hörhöilynä? Mitkä ovat välineesi kokemuksen tuottamiseen? Kilpaileeko tuottamasi kokemus kiinnostavuudesta uusimpien tietokonepelien kanssa? Onko tuottamasi kokemus kokijan elämää olennaisesti muuttava kokemus? Jos vastaus näihin kysymyksiin on kielteinen, olisiko mahdollista, että säädyllisyyden ja rehellisyyden nimissä, pitäisit jumalasi ja uskontosi täydellisesti yksityisasianasi? Ei kirkkoja, ei julkista opetusta, ei mitään näkyvää tai kuuluvaa sellaiselle, joka ei sitä erityisesti pyydä tai etsi?

Tervetuloa Skepsis Ry:n järjestämälle Mescalito-jumalan tutustumiskurssille. Kurssin hintaan kuuluu yksi henkilökohtainen tapaaminen jumaluuden kanssa. Työskentely tapahtuu Isoisällä."Dog with human mask Mexico Colima Late Formative Period 100 BCE-200 CE Ceramic (1)

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com