3.8.2018

Yandex-taksi on Venäjällä hyvä systeemi. Taksi tilataan puhelinsovelluksella, jolla näkee taksin liikkeen ja aikataulun ja tulevan matkan hinnan. Taksin tulo kaupunkialueella kestää kymmenisen minuuttia. Hinta on aina vähemmän kuin suoraan kadulta. Ja taitaa olla se kadulta minkähyvänsäautonpysäyttäminen jo kokonaan menossa pois. Yandex-taksissa ei ole keskustelua rahasta, hinta sovitaan etukäteen jo tilauksessa.
 
Lentolippujen hinnat Venäjän sisällä ovat kohtuullisia. Tilasimme matkan Pietari-Sotsi pari päivää ennen lentoa alle 100 € / henkilö. Lentäminen minua pelottaa, mutta Russia -lentoyhtiön emännät olivat niin, ettei sellaisia ole varaa laittaa putoavaan koneeseen. Heitä katsellessa saatoin kovimpien ilmakuoppien koetellessa olla rauhallinen ja varma silmä lepotilassa koko matkan ajan. Alkoholia ei Venäjällä lentokoneissa myydä. Törpöttely ei Venäjällä ole IN juuri nyt. Kaljaa ei saa kaupoista yhdeksän jälkeen: Suomen malli. Kaljapullon kanssa kulkevaa ei kadulla tapaa.
 
Airbnb toimii Venäjällä. Vuokraamme neljälle hengelle remontoitua kattohuoneistoa Mustanmeren rantabulevardilta merinäköalalla, ilmastoinnilla, Wifillä ja kaikilla olennaisilla ominaisuuksilla 35 € / yö.

Mustallameren tällä puolella ei ole laivayhteyksiä. Krim on saarroksissa. Batumiin kulkee botski kerran viikossa. Hinnat eivät ole lentolippua halvempia. Maitse autoyhteys Krimille tai Tbilisiin 19 tuntia. Matka ei välttämättä maksa enempää kuin 10 € / henkilö, jonka mahdollistaa uusi mainio palvelu BlaBlaCar (https://www.blablacar.ru). Autoissa on tietysti ilmastoinnit tällaisilla matkoilla.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com