3.8.2018

Yandex-taksi on Venäjällä nyt aika hyvä systeemi. Taksi tilataan puhelinsovelluksella, jolla näkee taksin liikkeen ja aikataulun ja tulevan matkan hinnan. Taksin tulo kaupunkialueella kestää kymmenisen minuuttia. Hinta on aina vähemmän kuin suoraan kadulta. Ja taitaa olla se kadulta minkähyvänsäautonpysäyttäminen jo kokonaan menneen talven lumia Venäjällä. Yandex-taksissa ei ole mitään keskustelua rahasta, koska hinta on etukäteen sovittu.

Lentolippujen hinnat Venäjän sisällä ovat varsin kohtuullisia. Tilasimme matkan Pietari-Sotsi pari päivää ennen lentoa alle 100 € / henkilö. Lentäminen minua pelottaa, mutta Russia -lentoyhtiön emännät olivat sitä tasoa, ettei sellaisia ole edes Venäjällä varaa laittaa putoavaan koneeseen. Saatoin siis kovimpienkin ilmakuoppien koetellessa olla täysin rauhallinen. Silmällä täydellinen lepotila koko matkan ajan. Alkoholia ei Venäjällä lentokoneissa myydä. Juopottelu ei muutenkaan ole Venäjällä mitenkään IN juuri nyt. Kaljaakaan ei saa kaupoista yhdeksän jälkeen: ovat pirulaiset ottaneet Suomesta mallia. Yhtäkään kaljapullon kanssa kulkevaa miestä en ole nähnyt kaduilla.

Airbnb toimii Venäjällä normaalisti. Vuokraamme nyt neljälle hengelle täysin remontoitua kattohuoneistoa Mustanmeren rantabulevardilta merinäköalalla, ilmastoinnilla, Wifillä ja kaikilla muilla olennaisilla ominaisuuksilla 35 € / yö.

Mustallameren tällä puolella ei ole juuri minkäänlaisia laivayhteyksiä. Krim on saarroksissa. Batumiin kulkee laiva kerran viikossa. Lipun hinta ei ole paljon lentolippua halvempi. Maitse autoyhteys Krimille tai Tbilisiin kestää 19 tuntia. Matka ei välttämättä maksa enempää kuin 10 € / henkilö, jonka mahdollistaa uusi mainio palvelu BlaBlaCar (https://www.blablacar.ru). Autoissa on tietysti ilmastoinnit tällaisilla matkoilla.


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com