23.6.2018

MOANA

Psykedeelikulttuuri on voimissaan Kaliforniassa. Disney-studioillakin on saatu ayahuoscakokemuksista 150 miljoonan dollarin budjetilla aikaan budjettiaan suurempi lastenohjelma. Tällaisten elokuvien lopputekstejä katselee haltioituneena. Ei voi kuin ihailla sitä (planeetan lahjakkaimpien ihmisten) muurahaisarmeijaa, joka kaiken mahdollistaa.

Moanan lipunmyyntitulot tähän mennessä on $643.3 miljoonaa. Vertailukohdiksi voi ottaa Blade Runner 2049:n: budjetti $150–185 miljoonaa, lipunmyynti $259.2 miljoonaa. Euroopasta Luc Bessonin Valerian: budjetti €197 miljoonaa, lipunmyynti hieman yli €200 miljoonaa.

Kun viritetään suuren kuvan mittakaava Cameronin Avatarin (lipunmyyntitulot $2.788 miljardia) ja Titanic (lipunmyyntitulot 2.6 miljardia) mukaan. Suurten kapitalististen tuotantoyhtiöiden rinnalle on vertailun vuoksi hyvä nostaa kansallinen huippuprojekti: Aki Louhimiehen Tuntematon 7 miljoonan euron budjetilla. Tässä suurinpiirtein näkyy kapitalistisen yrityksen ja kansallisvaltion tosiasiallinen voimasuhteiden ero. Toisaalta yksi ayahuoscakokemus on ainakin 150 miljoonaa kertaa kiinnostavampi kuin sota.
 
Voidaan vielä katsoa elokuvahistoriaa ja tuoda Cameronin Avatarin rinnalle Cameronin lempiohjaajan Parajanovin Granaattiomenoiden budjetti: nolla ruplaa.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com