13.6.2018

KONE ON PAREMPI KUIN TEKNOKRAATTI

Ihmiskunnan päämäärä on edustuksellisesta demokratiasta vapautuminen.

Kone on aina parempi kuin aines "teknokraattisen yhteiskunnan poliittinen päättäjä", koska kone sentään toimii konemaisen julmasti aina, mutta ihminen pahentaa väärien päätöstensä tehoa pikkumaisuudella, kavaluudella, korruptoituneisuudella, pahansuopuudella ja kostonhimolla.

Muistuttaisin, että tämä meidän järjestelmä on kuitenkin sellainen, että "tiedettä" on lopulta korkeintaan objektiivisimmat empiiriset luonnontieteet. Muu tiede kyllä taipuu poliittiseen ohjaukseen ja tahtoon, kuten tässä viime vuosisadat on havaittu. Se taipuu varsinkin sellaisissa kohdissa kuin psykedeelitutkimus. Ainesta, jota kutsumme poliittisiksi päättäjiksi, ei ole enää aikoihin voinut painostaa (ainakaan kriisitilanteessa, ja kapitalismi on koko ajan kriisitilanteessa) muulla "tieteellä" kuin periaatteessa teknologialla, joka osoittaa tieteellisten havaintojensa totuuden itse toiminnassa, ja joka vääntää yhteiskuntarakenteen uusien keksintöjensä uskoon ilman että sitä erityisemmin kysellään keneltäkään, paitsi ehkä kuluttajilta. Teknokratiassa demokratia on sentään totta kuluttamisessa ja omiin kulutustottumuksiin vaikuttamisessa. Siksi se on parempi kuin muuten täydellinen tyrannia. Sanomattakin on selvä, että kaikelle muulle tieteelle aines "teknokraattisen yhteiskunnan poliittinen päättäjä" on immuuni.

Kunhan tuulet pariin kertaan muuttuvat, nämä perusasiat palautuvat mieliin. Kuulin sellaisen mielestäni valistuneen käsityksen, että deelikultuuri pitäisi pääsääntöisesti pitää statukseltaan salassa ja maanalaisena, ihan sen itsensä takia. Tämä ymmärrettynä poliittiseksi realismiksi: tuulilla on tapana kääntyä jyrkästikin. Ja tuulista ei kannata jäädä riippuvaiseksi kun on kysymys ihmisen hengen elämän kannalta näin keskeisestä asiasta. Länsimainen esoteerinen traditiohan on juuri tämän poliittisen realismin traditio. Niinpä julkinen esilletulo, manifestit, vakuuttelut "meidän" kasvavasta vaikutusvallasta ja myönteisistä mielikuvista siellä ja täällä ignoranttien ja asiaan tuntemattomien keskuudessa, saattavat katalysoida huonoa kehitystä.  Kaikkialla missä on julkisuutta ja rahaa on totaalinen kontrolli, ja paha trolli.
 
Kysymys siitä onko psykedeelit vaarallisia, on mielestäni sama kuin kysymys siitä onko maailmaan syntyminen vaarallista. Kokemuksia, käsityksiä ja tutkimuksia varmasti löytyy puolesta ja vastaan, mutta mitä sitten.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com