26.4.2018

Jos tekee kovalla intensiteetillä pitkällistä elektronimusiikillista kehitysprojektia tolkuissa pysyminen saattaa olla haaste, ellei tekemisen viiteryhmä ole erityisen tiivis tai fyysisesti läsnä.
  
Castanedan ensimmäinen pääsääntö sanoo: kokoomapiste määrittää aistimisen. Tässä piilee se vaara, että jää yksikseen junnaamaan johonkin kokoomapisteen sijaintiin, joka on itselle sanovinaan jotain, mutta josta kukaan toinen ei saa kiinni. Kukaan toinen EI KUULE samoin. Kokoomapisteen perifeerinen sijainti saattaa tehdä tepposet myös ryhmälle.
  
Eräs ongelma on teknisten haasteiden määrä ja laatu. Jokainen kehityshaaste ja siihen liittyvä implementointi pitää arvioida realistisesti. Asioiden tekeminen ei ole yhtä vilkasta kuin niiden pelkkä ideoiminen. Suurin osa ideoista ei toimi. Suurin osa implementaatioista ei toimi käytännössä. Monet nerokkaat ratkaisut eivät aluksi näytä toimivan, ennen kuin kokeilua on riittävästi. Ideoita seuraa toteutus ja vasta onnistunut toteutus mahdollistaa näköalan uusiin ideoihin.

Mihinkään toteutusmuotoon, olipa miten työläästi toteutettu hyvänsä, ei saa jäädä kiinni. Kaikki on voitava purkaa paremman, elegantimman, mielekkäämmän tieltä. 
   
Teknologia-avusteisessa taiteessa on vaara päätyä sekoittamaan tekninen teho ja esteettinen teho. Mikään esteettinen teho ei suoraan seuraa teknisestä tehosta. Joskus teknisten haasteiden voittaminen mahdollistaa uudenlaisia esteettisiä efektejä.
  
Pragmaattinen työskentely perustuu tavoitellun esteettisen tehon täsmälliseen määrittelyyn. Vasta toiseksi mietitään keinoa. Koskaan ei tulla keino edellä, koska keinon käyttö ei määrittele esteettistä tehoa täsmällisesti. Uuden keinon suhteen voi tietysti miettiä millaisia esteettisiä tehoja se mahdollistaa. 
 
Umpikujaan päätyvä prosessi on pystyttävä keskeyttämään nopeasti. Nopeaan etäisyydenottamiseen ja tilannekatsaukseen on oltava tehokkaat tietoisuuskeinot. Tämä on yhtä tärkeää ryhmätyössä kuin yksin.

Alkuperäinen visio on pystyttävä elvyttämään tehokkaasti. On oltava käytössä tietoisuuskeinot, joilla visio ja referenssit tuoreutetaan tehokkaasti. On muistettava itsensä.

Ihmisen tietoisuuden luonteesta ja toiminnasta ei saa olla mitään "tieteellisiä" harhakuvitelmia.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com