24.4.2018

BUT WHO IS THE DREAMER

Teknologia ja tekoäly pelottavat ihmisiä siksi, että kuvitellaan älykkyyden (egoilu, vittuilu ja kiusanteko toisille) olevan jotenkin pohjimmainen ihmisen ominaisuus. Tosiasiassa äly ja järki on aivan päälleliimattu ihmisen ominaisuus, jossa vain hyvin pieni osa ihmisen kyvyistä ja mahdollisuuksista ilmenee hyvin pitkäpiimäisellä tavalla, teknologiakehityksen kaltaisina puurtamisprojekteina. Teknologia vilistää kuin valtava kosminen tuhatjalkainen taivaankannella ja luo ukkosen.

Tunnekeskus on tärkeämpi. Mutta sitäkin tärkeämpi tulevaisuudessa on ihmisen toistaiseksi löytämättömät ja käyttämättömät mahdollisuudet, eli unennäkökeskus ja näkemiskeskus. Myös tahdonvoima on ihmisen erikoisosaamisalaa.

Vähitellen Tonaalin siivoamisprosessin myötä tulemme myös varmistuneiksi siitä, että Naguaali on olemassa. Metafysiikka ei ole mikään taaksejäänyt hullutus, vaan tulevaisuuden tärkein tutkimusala. Paljon tärkeämpi kuin teknologia, koska ihmisen tietoisuuskyvyt lepäävät metafysiikan varassa. Metafysiikan keskeisyyden käsittämiseen --- patafysiikan nollapisteeseen -- riittää ehkä viisikymmentä vuotta nykykehitystasolta.

Metafysiikan uudelleenarviointi tulee väistämättömäksi yksilötietoisuuteen ja kollektiiviseen tietoisuuteen iskevien sairauksien myötä. Metafyysinen masennus on näistä sairauksista yksikertaisin ja helppohoitoisin: josta kuitenkaan parantuminen ei ole mahdollista, ellei metafysiikan perustoja todella ymmärrä. Masennus on tietoisuuden sairauksien nuha.
 
Tullaan vääjäämättä pisteeseen, jossa on pakko rehellisesti tunnustaa se tosiasia, että emme tieteellisesti vielä täysin ymmärrä tietoisuuteen vaikuttavia luonnonlakeja. Kyllä, se on pohjimmiltaan fysiikkaa (fysiikka on Tonaalin metafysiikkaa, metafysiikka on Naguaalin fysiikkaa). Mutta "hiukkasvaikutukset", jotka ovat tietoisuuden kannalta olennaisia, eivät ole toistaiseksi empiirisen tieteen mittareiden piirissä. Tietoisuuden ilmiössä on nähtävillä valtavasti meille määrittelemättömiä luonnonlakeja. Me kutsumme koko könttiä erittelemättä nimikkeellä alitajunta, mutta tämä on hyvin alkeellinen ajattelutapa, ainakin Castanedan mukaan.
   
Koneen ja ihmisen työnjaossa ei ole mitään ihmettelemistä heti kun ymmärrämme, että ihminen ei ole kone ja että jokaisen ihmisen potentiaaleista on noin 99% löytämättä. Siksi tekniikan pelko on nimen omaan tylsimysten ominaisuus. Teknologia ei ole hyvä tai paha, vaan hyvän ja paha tuollapuolen. Mikään ei ole mitään itsessään. Kaikki riippuu käytöstä.
 
Silti vaaroja vähättelemättä on tunnustettava, että virtuaalitodellisuuden kaltaiset teknologiat tulevat tuottamaan ennennäkemättömiä tietoisuuden sairauksia. Tämä johtuu siitä, että käsityksemme ihmisen tietoisuudesta kohtaa yhä ankarampaa päivitystarvetta. Ja tämä tutkimus on nimenomaan osa kliinistä lääketiedettä.Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com