10.7.2018

AISTIMISEN SELKEYS

Inhimillinen moraali tekee todellisuudesta todellisuuden tuntuisen. Moraali siinä mielessä, että mitään todella haluamisen arvoista ei voi haluta itsekkäästi vaan ainoastaan kansakuntana, sivilisaationa, ihmiskuntana. Ihmiskunta on pienin yksikkö, joka voi haluta oikeutetusti.

Moraalittomuus on sitä, että haluamme yksilönä eri asiaa kuin ihmiskuntana. Immoraalisuus on ristiriitaa yksilön ja kokonaisuuden välillä. Sen kieltämistä, että yksilö on osa jakamatonta kokonaisuutta. Kielto johtaa epätodellisen tunteen kasvamiseen. Moraalittomissa olosuhteissa elävä tietoisuuden fragmentti ei kykene pitämään todellisuutta todellisena. Keinotekoinen tarpeeton kompleksisuus estää yksilöä tajuamasta kokonaisuutta. Moraalittomat olosuhteet ovat aina kompleksisia.

Moraaliton toiminta johtuu siitä, ettei toimija pidä toisia toimijoita todellisina. Immoraalinen testaa lakkaamatta todellisuutensa perustavaa totuutta. Jos peruskivi antaa periksi, hän joutuu oman määrittelemättömän immoraalisuutensa psykedeliatunneliin.

Vapaa tahto viettelee syvemmälle itse luotuun maailmaan ja yhä suurempaan epätodellisuuden tunteeseen. Jos todellisuuden rajaa ei tehdä rangaistuksen uhalla selväksi, todellisuudesta muodostuu päättymätön testi, jonka tulos valkenee vasta kun tajuaa lopettaa testaamisen.
 
Rajan käsite liittyy todellisuuden koherenssiin. Rajaton ei ole todellisen tuntuista.

Immoraalisuuden huvittavuus on siinä, että paljon mitään ei välttämättä tarvitse pitää totena. Psykedeliapeilisalissa yksilöllisten vapausasteiden määrä kasvaa rajatta, ellei muista pelästyä kaiken keinotekoisuutta. Moni asia, jota ei ole pitänyt totena paljastuu todeksi. Moni asia, jota on pitänyt totena paljastuu epätodeksi. Kunnes mitään realiteettiä ei enää voi testata kunnolla.
 
Immoraalisuus tai moraalisuus ei ole kuin tarkka katse. Funktiot vain määrittelevät sen, kuinka vahvasti se mikä on aistittavaa tarjoutuu aistittavaksi. Jos ajattelemme trollia tiedustelupalvelun palkkalistoilla, niin eikö juuri hän halua olla olematta selvästi aistittavissa.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com