4.1.2018

CLEAN INSTALL SYSTEM OSX

Vähän toimii Mac Mini nopeasti clean installin jälkeen. Ei ole tällaista kyttötuntumaa ollut vähään aikaan. Logic Pro X toimii about 500 kertaa nopeammin kuin ennen toimenpidettä. Logicin hitaus juuri pakotti toimenpiteisiin.

Tein ensin kokeilupäivityksen High Sierraan, mikä ei auttanut tilannetta, vaan pahensi. Sain kuitenkin High Sierraan käyttötuntumaa, havaitsin Applen uuden APFS tiedostojärjestelmän kirjoitus- ja lukunopeudet huikeiksi. Monet ohjelmat vaan ei vielä toimi High Sierrassa kunnolla. Logicissa on bugeja ja kaikki plugarivalmistajat eivät ole messissä.

Mac Miniin on mahdollista liittää ulkoinen supernopea SSD systeemilevy APFS formaatissa. Tämä teksisi Mac Ministäni muutaman satasen investoinnilla superkoneen kahdella ytimelläkin. Mutta nykyinenkin on erittäin hyvä.

Clean install on työläs toimenpide. Sitä voi suositella kaikille jotka kärsivät muutaman vuoden vanhan mäkin hidastelusta. Kertaan seuraavassa työvaiheet yleisellä tasolla. Jokainen työvaihe edellyttää yksityiskohtaisten ohjeiden kaivamista netistä ja niiden säntillistä noudattamista. Vastaan tulee lukemattomia ongelmia näiden pääpiirteiden lisäksi.

1. Ajetaan Apple Hardware Test kokonaisuudessaan. Testi kesti minulla 11 tuntia ja pysähtyi. Ajoin pysähtyneen jakson uudelleen, se kesti seitsemän tuntia mutta meni läpi. Ei siis HW ongelmia koneellani.

2. Luodaan käyttöjärjestelmä levystä täydellinen bootattava klooni SuperDuper ilmaisohjelmalla ulkoiselle levylle. Varmuuden vuoksi, jos jotain menee pieleen.
 
3. Exportataan selainten kirjanmerkit. Itunesin kirjastotiedostot. Plugareiden presetit piilotetusta user/library kansiosta, jne, jne. Kaikki ohjelmat on käytävä läpi tässä mielessä.

4. Kaikkien ostettujen ohjelmien serial numberit ja muut tiedot yhteen tekstitiedostoon.

5. Luodaan flash muistitikulle bootattava järjestelmäasennuslevy. Ks. ohjeet netistä. Ei onnistu ilman ohjeita.

6. Jos iCloud Drivellä on satoja gigoja tavaraa, ne kannattaa kopioida erikseen ulkoiselle kovalevylle. Niitä on vaikea kaivaa kloonista. ICloud ei oikei toimi datan backup alustana. Isojen datamäärien palauttaminen on jotenkin hämärä homma. BackBlaze voi olla parempi pilvibackupiin. 
7. Käynnistetään kone muistitikulta ja formatoidaan järjestelmälevy. Asennetaan uusi järjestelmä. 
8. Asennetaan vain tarpeelliset ohjelmat uudelleen yksitelleen valmistajien sivuilta. Native Instrumentsin kanssa joutuu kikkailemaan aika tavalla säästyäkseen 250 Gigan uudelleenlataamiselta netistä. iLok plugarit menevät hetkessä, kirjastoja ei yleensä tarvitse ladata uudelleen. Hyvää tässä on kaikkien päivittyminen uusimpiin versioihin.
 
Lopputuloksena on kone, joka toimii kuin kaupasta tuotu kaikilla uusimmilla päivityksillä.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com