29.8.2017

TONAALIN SAARI

Jodorowskyn pakan pienen arkanan 1-10 kortit on joka tapauksessa lopulta aika hankalat. Liika abstraktisuus tekee lukemisesta assosiatiivisesti työlästä ja turhan monikäsitteistä. Välitön intuitio ei pääse toimimaan ohi älyllisen rakenteen tiheyden tai tyhjyyden. Vaihdan Marseille-pakan nyt Juri Shakovin pakkaan. Shakovin pakka noudattelee Rider Waiten linjoja, mutta siinä on kehittyneempi pienen arkanan 1-10 korttien sointuprogressio.
  
Tonaalin saari Juri Shakovin hilpeänä tulkintana.
Justice XI - Strenght VIII ovat Shakovin ison arkanan sointuprogressiossa toisinpäin kuin Marseille pakassa. Jodorowskyn pakassa mielenkiintoisesti juuri voima laittaa kohtalonpyörään vauhtia tai pysäyttää sen. Luontevasti voiman jättäessä seuraa Hirtetty XII. Kun taas Rider Waitessa Oikeudenmukaisuus XI (täsmällinen tietoinen valinta) on kohtalonpyörän (sattuman ja arvonnan) dialektinen vastakohta. Vaikea hahmottaa miten Oikeudenmukaisuudesta seuraisi Hirtetty. Toisaalta ehkä juuri samalla logiikalla kuin siitä seuraa Erakko IX. 

Jos Jodorowskyn Taron on Castaneda systematisoituna Tarot-pakaksi, on myös Shakovin pakassa castanedalainen juonne. Jokainen kortti erottaa Tonaalin-saaren Naguaalista.

Voima XI laittaa Kohtalon pyörään X vauhtia.

  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com