6.8.2017

HERRA CASTANEDA

Castaneda kuvaa psilocybe mexicana kokemusta, joka don Juanin mukaan on eräs tavallisimmista.

Nautittuaan sieniseosta henkilö lysähtää lattialle huonovointisena. Jonkinajan kuluttua hän tuntee nousevansa seisomaan ilman omaa liikettä. Hän seisoo keskellä kellertävää autiomaata, jossa näkyy valkosumuiset horisontit. Pian paikalle lentää noin 30 metriä korkea eläin. Henkilö ei voi liikuttaa itseään, mutta silmät liikkuvat. Eläin tekee tanssinsa ja lentää pois. Jonkin ajan kuluttua eläin palaa, käyttäytyy uhkaavasti ja lyö siivillään henkilöä niin että ihoon tulee ruhjeita. Samassa henkilö huomaa seisovansa keskellä huonetta, josta lähti.

Tämän jälkeen opettaja osoittaa, että ihon ruhjeet ovat tallella kehossa. Osoitetaan, että huoneessa lentelevä hyttynen on sama kuin henkilön kohtaama eläin. Henkilö kuvaa hyttysen yksityiskohdat niin kuin hyttystä 30 kertaa pienempi olento voi ne lähietäisyydeltä havaita. Sen jälkeen hyttynen tapetaan ja henkilölle osoitetaan mikroskoopilla, että hyttynen todella on sama eläinyksilö, jolla on selässään samat värisävyt.

Puuhiensa kesken ohimennen opettaja huomauttaa, että oli käsittämätön ihme, että hyttynen jätti henkilön eloon.

Olen lukenut aiemmin vastaavan kuvauksen vain Goetheltä. Siis en meilläkin monien psilocybe mexicanaa kokeilleiden kertomuksista.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com