13.7.2017

PAHOLAISEN HUBBA BUBBA

Kuunnelkaa huviksenne äänityksen tasoa. Veikkaisin, että paras liveäänitys ikinä trashmetallissa. Jos kuuntelet näiden jätkien soundia vaikka 2017, niin mitään jakoa ei ole. Mikähän siinä on, että soundit on 1991 huippuluokkaa, mutta 2017 paskaa? Eikö sormimerkit toimikaan ikuisesti?
  
Ei maar, kyllä on eeppinen keikka. 

Opin tässä uuden asian tarotistakin, kun utelin Sepulturan veljesten nykytilasta. Tarot vastaa vain: ei tietoja saatavilla / not your business. Tää ihan sama vastaus tulee muuten kaikille tietynlaisille tyypeille. Kokeile nyt vaikka huviksesi kysyä jotain Jim Carreysta tai Bill Murraysta.

Ikävä tosiasia tietysti on, että pakan korttien valtaosa, eli kaikki Paholaista pienempi, kuuluu tämän maailman arkontin purukumivarastoon. Pienen arkanan kortit ylipäätään eivät ole muuta kuin Paholaisen Hubba Bubbaa. Ja Paholaista suuremmat suuren arkanan kortit, joita on siis vain 7/78, taas eivät tavallaan enää ole tätä maailmaa. Voi siis todeta, että vain alle kymmenen prosenttia tämän universumin olentosarjallisuudesta on jotenkin reflektiivisessä suhteessa Paholaiseen. Kyllähän meidän kaikkien täytyy sitä jätkää jollain tasolla kunnioittaa, ei siinä mitään. Mutta minulle ihmisen mielenkiintoisuus kyllä alkaa vasta siitä, missä määrin hän käsittää noita Paholaista suurempia ison arkanan kortteja omakohtaisesti. On esimerkiksi käsitettävä, mitä ensinnäkin merkitsee Ylipapitar II ja sitten että sekin on vain Paholaisen käytössä oleva väline. Ja paljon tämän kaltaisia asioita, joissa on korkea kynnys. Ylipapittaren olemusta (maailman viivoja) tai Ylipappia V (maailman pysättämistä) ei voi nähdä ilman mysteerioita. 

Ison arkanan korttien fataali sarjahan lähtee Hirtetystä XII, joka ei ole muuta kuin Kuolema XIII ilman miekkaa. Kuolema XIII on ristiinnaulittu plus keihäs kyljessä. Kuolema tarkoittaa fyysistä kuolemaa, paitsi Kristuksen ja muutamien muiden tapauksessa. Paholainen XV on kuoleman voittamisen kortti. Siihen liittyy ikuisen elämän salaisuus, jota moralismi kätkee. Moralismi on ihmisen elämän rajoittaja, lähinnä nimenomaan sen fyysisessä olemuksessa ja kestossa. Mutta moraali biologisena oikeudenmukaisuutena liittyy yhteisön kestävyyteen, ja lopulta maailman kestävyysvajeeseen. Tornissa XVI tuhoutuu Paholaisen liittolainen. Sillä paholaisen liittolainen näkee kyllä kuoleman yli, mutta  hänelle ei käy hyvin. Castanedan Don Juan ei puhu paholaisen liittolaisesta. Don Juanin liittolainen ei suinkaan ole Paholainen. Legendan mukaan Jeesuksella oli liittolainen näin korkealla tasolla ja hän jopa olisi vielä onnistunut puhumaan jälkeensä tulevat ihmiset samaan liittoon.

Sanoin aiemmin 7/78, jota saatat ihmetellä. Campbellin julkaisemattomassa salaisessa oikeankäden polun pakassa (jota käytän tällä hetkellä ensisijaisena) Narri 0 onkin siirretty ison arkanan loppuun Tuomion XX jälkeen kortiksi XXI, kun Maailma on hänellä XXII. Miksi näin? Campbell maalasi pakkansa kymmenen vuotta aikaisemmin kuin Crowleyn pakka julkaistiin, mutta sen ote on modernimpi, voisi sanoa parsifalmaisempi. 
  
Lemmy-vainaa ei ollut ihan väärässäkään siinä, että hevissä miekkojen ässä on hyvin keskeinen, ellei keskeisin, peluri. Maljoilla, edes kuningattarella, taas ei ole välttämättä ratkaisevaa roolia. Sen sijaan isossa hevissä ylipapitar on aina läsnä, eikä mitään voi tapahtua ilman sitä. 
   
Tähti XVII on ensimmäinen aste, jossa liittolainen on jokin muu kuin Paholainen. Kuu XVIII on viimeinen kaikista vaikein lumeen ja toden välinen koettelemus, jossa tähti (Gurdjieffilla tason 6 ihminen) voidaan vielä alentaa mille hyvänsä alemmalle tasolle. Kuu on todellinen tietoisuuden betonimylly. Tämän jälkeen seuraa pieni hengähdystauko Auringon XIX muodossa. Sen jälkeen ajetaan sata lasissa Tuomiopäivän XX tolppaan, eli maailman naulaan, josta vasta liittolainen kieputtaa toisiin maailmoihin etsiskelemään kadonnutta Ixtlania, tai kotiasi Atlantista, joka ei löytynytkään tästä maailmasta, tai Los Angelesia, joka ei löydy seuraavalta pelitasolta. Kas tähän pilveen kaikki ei kopioidu entiseen malliin ja riippuu liittolaisesta mihin suuntaan hän sinut kieputtaa myriadisissa maailmoissa täynnä käytännön sarkasmia. Onnellinenko on se, jonka kanssa Mescalito leikkii? Mene ja tiedä.
  
Tämä on niin sanottu Hypotalamuksen leikkikoulu. Nämä tiedot mennen tullen nurin ja oikeinpäin omaksuttuaan ihminen voi aloittaa opinnot peruskoulun ensimmäisellä luokalla.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com