14.6.2017

Luin oman teokseni ja innostuin runoudesta. Hyvä edes näin. Mutta tästä lähtien teen kaiken itse: kannet, taitot, sisällöt, painot, kirjat. Kirjat teen käsityönä yksittäiskappaleina. Jos digipainoa ajattelee, Adoben työhön tarvittavat ohjelmathan saa nyt kohtuullisella kuukausilisenssillä käyttöönsä pilvipalveluna.
  
Olen taas palannut editoimaan Skandaliaa. III painos ei tule olemaan vain editoitu vaan osittain uudelleenkirjoitettu. Myönnettävä on, että II painos oli keskeneräinen, alkupuolesta enemmän kuin lopusta. Kokonaisuus ei vielä tyydytä. Edittejä tulee joka toiseen tekstiin. Vertailun vuoksi voi ottaa kokoelmani Medusareaktorit (2009), joka edelleen on ntamolla myynnissä. Sitä lukiessa edittejä ei ole tullut enää vuosiin. Medusareaktorit on yhdeltä istumata luettava kokoelma, Skandalia taas on niin raskas, että sopiva tahti lienee teksti per päivä. Voi havaita, että teos on nyt ajankohtaisempi kuin julkaisuaikanaan, jolloin se oli vähän profeetallisempi. Tämä ei ole sinänsä välttämättä mukava havainto, koska kyseessä kuitenkin on skandaalirunoelma, jonka lähin historiallinen vastine lienee Eddan jumalrunojen Lokin runo.
  
Kyllä tästä teos vielä tulee. Ikävä kuitenkin että ihan kaikki asiat pitää tehdä täydellisessä kotiarestin eristyksessä ja yksinäisyydessä, omin käsin, itse, yksin, oman havainnon ja tietoisuuden varassa alusta loppuun. Apua ei saa mistään, ei keneltäkään, eikä yksikään ihminen raota vaikenemisen muuria. Onneksi henkimaailma on oikeudenmukaisempi, kohtuullisempi, armollisempi, laajakatseisempi, yhteistyökykyisempi ja vähemmän pikkumainen kuin ihmiskunta.   

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com