1.5.2017

KIRJALLISUUDEN KOVIN K

Mitä kuolemaan tulee, asiassa on tasan kaksi vaihtoehtoa. Joko

1) kaikki päättyy ja sisäinen havainnointi lakkaa, jolloin kuolema ei tunnu miltään koska sille ei ole sisäistä havaitsijaa. Tällaisessa kuolemassa ei ole mitään pelottavaa eikä mitään tuntematonta. Tai

2) sisäinen havainnointi ja tietoisuus jatkuu kuoleman hetken yli, jolloin joudumme kohtaamaan tietoisena tuntemattoman. Tällainen ajatus kuolemasta on äärimmäisen pelottava, koska edessä näyttää olevan tilanne, johon ei voi mitenkään varautua.
  
Mikään shamanistinen kokemus, kuolemanrajakokemus tai tuntien kliinisesti kuolleena oleminen, ei voi antaa täysin varmaa tietoa siitä mitä kuolemassa tapahtuu kun yhteys fyysiseen kehoon ja siihen varastoituneeseen tietoisuusenergiaan lakkaa. Jos jokin tilanne ei todella johda fyysiseen kuolemaan, emme voi sellaisen tilanteen jälkikäteisistä tiedostuksista päätellä fyysisen kuoleman tilaa.

Itämainen usko valaistumiseen ja inkarnaatioiden syklistä vapautumiseen on täysin mielikuvituksen tuotetta. Ihminen on kuolevaiseksi ohjelmoitu. Me emme voi tietää mitään perusohjelmoinnista vapautumisesta.

"Kun jumalat loivat ihmiskunnan,
he säätivät kuoleman ihmisen kohtaloksi."
                                    Gilgamesh 10:79

Todennäköisesti vaupautumisyritys johtaisi vain mielisairauteen, jonka vallassa emme kuitenkaan kykene ohjelmoimaan itse tilalle mitään. Se olisi kuin Pacman-pelin hahmo, joka törmää koodivirheen takia toistuvasti seinään ja luulee olevansa kuolematon. Sellainen ihminen on jo henkisesti pitkällä joka näkee pyrkimyksen valaistumiseen mielisairautena. Esimerkiksi Osho selvästi oli havainnut tämän, mutta ei uskaltanut tunnustaa sitä suoraan.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com