23.4.2017

WHAT IFS

SoundCloudissa kuluneen vuorokauden aikana on eniten kappaleitani soitettu paikoissa: Mountain View Kanada, Giza Egypti, Tampere Suomi.
    
**
 
Entäpä jos kuuntelijoiden huomioenergia luo digitaaliselle teokselle auran, joka kuuluu teoksen myöhemmissä kuunteluissa. Kun teoksella on ollut laadukas yleisö, se muuttaa teosta oman erottelukykynsä mukaiseksi. Kun yleisö kuulee mitä haluaa, se alkaa myös kuulua teoksessa. Riittää että säveltäjä on luonut aluksi selkärankaa, johon aktiivinen huomioenergia voi kiinnittyä. Äänitemusiikki, studioperäinen musiikki, digitaalinen musiikki ei ole suinkaan toistonsa kautta kuollutta tautologista musiikkia, vaan kenties elävintä kaikista. Sävellys muuttuu jokaisella kuuntelukerralla, kun maailman viivat sitä kaivertavat. Kaikki teoskopiot muuttuvat samalla tavalla. Bitit ovat sukua kipinöille.
 
**
 
Tällainen ajatusleikki kausaalisuuden käsitteellä on nykyisin aika suosittua. Siihen ei kannata antautua kovin pitkälle holtittomasti. James Randi joka vastustaa Uri Gelleriä "periaatteen vuoksi" on ihan ymmärrettävä hahmo.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com