26.4.2017

POST-IRONIA

SL: Moi Päivi. Nähtiin tänään junassa, kun kondyktööri poisti mut teidän Extra-luokasta (mulla oli vain tavallinen lippu). Sä hymyilit oikeuden toteutumista. Mä sanoin konnarille, että sen virkaintoinen säntillisyys ei nyt yhtään edistä tämän maan kilpailukykyä. Olihan siellä junassa muuallakin tilaa, mut oli kiva istua vähän aikaa teidän kanssa Extrassa ja tuntea olevansa yhtä koko universumin kanssa.
    
Päivi Räsänen: Tais tulla kommenttisi väärään osoitteeseen. Joku vaihtoi mun nimen Päiviksi. Lasken päiviä että fb sallii itseksi tulemisen.
 
SL: Mielenkiintoinen post-ironinen vastaus ironiseen heittooni. Ikään kuin voisin minä hetkenä hyvänsä ajautua niin pihalle, että kirjoittelisin ilman ironiaa tollasta. Tai vielä sekoilevammin luulisin profiiliasi Päivin profiiliksi. Tahallista ja tahatonta post-ironista aktia tulee nykyään aikaisempaa enemmän silmille. Siksi hymiöt ja muut pidetään neuroottisesti alleviivaamassa puheiden sävyjä. Psyykkinen diagnoosiliipaisin on herkässä tässä koneistossa. Kertoo paljon myös siitä mitä täällä on meneillään ja missä kantimissa jaollisen tolkun noin yleensä voi uskoa (uskotaan?) olevan. Tällaista yhteiskuntatilaa (tai yhteiskunnattomuustilaa), jossa ironia on käytännössä käymässä mahdottomaksi, voi tietysti performoida, post-ironian keinoin.
 
Päivi Räsänen: Kato ironia katoo kuin posti Herttoniemen terminaaliin.
  
SL: Näköjään. Lainaan Wikipediaa: "in postmodern irony something is meant to be cynically mocked and not taken seriously, and in new sincerity something is meant to be taken seriously or "unironically"; post-irony combines these two elements by either (i) having something absurd taken seriously or (ii) be unclear as to whether something is meant to be ironic."

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com