22.4.2017

EN OLE VIINIHARRASTAJA MUTTA

Juomme yleensä halpisviinejä Patoa tai Santiagoa, koska alle 30 euron hintaluokassa todella havaittavasti paremman viinin löytäminen on tiedoillamme miltei mahdotonta. Näillä viineillä ei kuitenkaan kohoteta illallishetken tunnelmaa. Lähinnä ne menevät, silloin tällöin harvoin, viinistä, esimerkiksi elokuvaa katsellessa.
  
Aniharvoin käy niin, että satunnainen pistokoe tuntemattomaan tuotteeseen tuottaa tulosta. Tälläkin kertaa Alkon oma suositus Vina Lanciano Rioja 2011 (25 €) on vähemmän miellyttävä kuin 7€ perusviinimme. Näin on 99% tapauksista. Jopa 50€ hintaluokassa on viinejä, jotka eivät ylitä missään ominaisuudessa tai käyttötarkoituksessa 7 euron Santiagoa. Pääsääntöisesti koko viinibisnes on suurta huijausta.
 
Onneksi ei kokonaan. Nyt satunnaisesti valitsemani Terrazas Malbec 2014 (25€) on jopa hintalaatusuhteeltaan erinomainen. Siis ei mikään todella ihmeellinen, mutta hintaansa ja nykyiseen yleiseen tasoon nähden erinomaisen nautittava. Täyteläinen viini ei anemisoi illallishetkeä vaan luo tunnelmaa. Malbec yleensä nykyään on enemmän makuuni kuin moni muu.
   
Huomaan tätä kirjoittaessani, miksi tällaisia suosituksia ei näe: tunnen jo katkeran piston siitä, että kyseistä hyvää viiniä ei tule olemaan kovin kauan tarjolla. Tavanomainen ihminen tietysti vain hiljaa kurnien nauttii nahkassaan ja havaitsee ilolla silmittömän typeryyden ja puutteen tapahtumista oman ihoalueella rajatun lihatelttansa ulkopuolella. Tyhmentämällä toisia vakan alle kätketty kynttilä ja muu hyvä saadaan riittämään.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com