2.9.2017

EN OLE VIINIHARRASTAJA MUTTA

22.4.2017

Juomme, silloin kun juomme, kahdeksan euron halpisviinejä Patoa tai Santiagoa, koska alle 30 euron hintaluokassa tuntuvasti paremman viinin löytäminen on tiedoillamme miltei mahdotonta. Patolla tai Santiagolla ei silti kohoteta illallishetken tunnelmaa, mutta pärjätään. Lähinnä ne menevät, silloin tällöin harvoin, viinistä, esimerkiksi elokuvaa katsellessa.
  
Aniharvoin käy niin, että satunnainen pistokoe tuntemattomaan tuotteeseen tuottaa tulosta. Tälläkin kertaa Alkon oma suositus Vina Lanciano Rioja 2011 (25 €) on vähemmän säväyttävä kuin 7€ perusviinimme. Näin on 99% tapauksista. Kansainvälinen viinibisnes on melko perinpohjaisesti huijausta joka perustuu laajan kansainvälisen asiakaskunnan keskinäiseen informaatiovaihdon olemattomuuteen, laatutiedottomuuteen ja yleiseen tietämättömyyteen. Siksi jopa 50€ hintaluokassa on viinejä, jotka eivät ylitä missään ominaisuudessa tai käyttötarkoituksessa 7 euron Santiagoa.
 
Onneksi ei kokonaan. Satunnaisotos Terrazas Malbec 2014 (25€) on jopa hintalaatusuhteeltaan erinomainen. Ei ihmeellinen, mutta hintaansa ja Alkon yleiseen tasoon nähden erinomaisen täyteläinen viini, joka ei anemisoi illallishetkeä vaan luo tunnelmaa. Malbec on nykyään yleensäkin enemmän makuuni kuin moni muu.
   
Huomaan tätä kirjoittaessani, miksi tällaisia suosituksia ei näe: tunnen jo katkeran piston siitä, että kyseistä hyvää viiniä ei tule olemaan kovin kauan tarjolla. Tavanomainen ihminen tietysti vain hiljaa kurnien nauttii nahkassaan ja havaitsee ilolla silmittömän typeryyden ja puutteen tapahtumista oman ihoalueella rajatun lihatelttansa ulkopuolella. Tyhmentämällä toisia vakan alle kätketty kynttilä ja muu hyvä saadaan riittämään.


2.9.2017

Terrazas on nyt sitten Alkosta loppu. Kun valittelin asiaa, Kampin alkossa iloinen myyjä suositteli oikein omaan kokemukseensa vedoten  Zuccardi Malbec 2013. Tiedän, että Alkon myyjiin ei tosiaankaan voi luottaa, mutta otin viinin kokeeksi. Mitä siitä voi sanoa? Zuccardi sucks. Tämän 25 € pullon käypä markkinahinta Suomessa olisi korkeintaan 8 € ja Ranskassa 2 €.
  
Miten päästä sisälle kansainvälisten makumaistajien viinisalaliittoon ja onnistua tilaamaan hyviä viinejä netistä?

Vai auttaisiko Tarot tunnistamaan viinipullon Alkon hyllystä? Castanedalainen näkeminen olisi varmasti hyödyksi. Voi olla hassua kompuroida pakan kanssa Erottajan Alkon viinihyllyillä. Ei kiitos, en tarvitse apua. Toisaalta maailma on yksi suuri viinialko, jossa hintalapulla ja pullon sisällöllä ei koskaan ole minkäänlaista korrelaatiota. Kusetuksen määrä on suoraan verrannollinen rahan löysyyteen. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com