12.4.2017

TURHAUMAN TUULIMYLLYT

Turhauman tuulimyllyt pyörivät yksin sillä että jokainen toivonkipinä on näennäinen. Joka ikinen on näennäinen, ja yksikään ei ole tosi. Happy End -narkkari syö yhä uudelleen ja uudelleen saman valheen, saman itsepetoksen, saman oman sokeutensa loistavan hedelmän. 

Ihmiset pelkäävät jotakin, tulevaisuudessa, tässä hetkessä, asioiden suunnassa, mutta samalla asioiden vääjäämättömään suuntaan ja kehitykseen ei uskalleta kajota. Politiikassa kaikista kauheimpana pidetään pientäkin muutosta vääjämättömyyteen, koska.... koska vääjäämättömyyden kiistäminen ymmärretään vielä suurempana haihatteluna kuin vääjäämättömyyden myöntäminen.
    
Neuvostoliitto tuomitaan juuri tästä näkökulmasta. Koskaan ei myönnetä, että se oli sentään yritys ajatella toisin. Koskaan ei myönnetä, että yrityksellä ajatella toisin, yrityksellä pelastaa ihminen, yrityksellä pelastaa maailma, olisi jotakin arvoa. Varsinkaan kun se ei onnistunut.
     
Tätä tarkoittaa Jumalan kuolema: se, että ihminen on menettänyt yhteyden jumalaan. Jumala ei enää voi puhua kenenkään kautta, ei minkään väestöryhmän kautta. Vääjäämättömyyden kurssi ei voi muuttua sankarillisen ihmisen tai valtion toimesta. Silti usko Jumalaan -- negatiivisessa mielessä -- ei yhtään vähene. Ihminen ei saa vastustaa jumalaa tekemällä oman tietoisuutensa varassa ratkaisuja. Jumala haluaa maailmanloppua, koska se antaa ihmisen rampautua kyvyttömäksi yhteyteensä. Olosuhteet tehdään mahdottomiksi, jotta jokainen profeetta osoittautuisi vääräksi, yksinjätetyksi ja yksinään Saatanaa heikommaksi. Ja tästä yhteisestä intohimosta tehdä jotakin äärimmäisen käsittämätöntä, löydetään jotakin elähdyttävää, edelleenvampyrisoitavaa, edelleenkannibalisoitavaa.  
  
Siksi tolkullista, alkeellisimpia torjuntoja välttävää ja tosiasiat laajasti myöntävää keskustelua ja tietoisten ihmisten yhteenpäästämistä pidetään suurimpana rikoksena. Siksi väkivaltaisia ja yhteyden estäviä olosuhteita lietsotaan.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com