2.3.2017

TÄMÄN MAAILMAN ARKONTTI

"Olen jo kaun sitten huomannut, että ateisteilla salaliittoteoriat ovat uskonnon korvikkeena. Heistä tuntuu kaiken aikaa, että joku manipuloi heitä, hypnotisoi, muuttaa zombeiksi, salakuuntelee tai nuuskii. Mutta se jokuhan on vain paholainen, siinä kaikki. Asia on niin, että ateismista on vain yksi askel skitsofreniaan, ja useimmissa tapauksissa se on jo otettu." UGLI666, Pelevin, Kauhukypärä 2005
 
Joistain salaliittoteorioja on maailma paljastanut oikeaksi, mutta paholaisen kasvoja ei vain saada esiin. Syvimmän salaliittoteorian kärki kohdistuu samaa ilmiöön, johon uskovaisen paholainen. Uskonnon korvaa teoria. En tiedä onko tämä edistysaskel, kenties on.
 
Salaliitot eivät ole osoitettavissa todeksi tai valheeksi, eli eivät ole popperlaisesti falsifioitavissa. Jos Trump ei pysty siihen, jos Putin ei pysty siihen, siihen ei pysty kukaan. Siksi on jossain mielessä viisaampaa puhua paholaisesta. Onhan paholaisenkin olemassaolo samassa mielessä fakta.

Paholainen esittää henkisen lähteen, joka on salaliiton aivot. Pelevinin Viidennessä maailmanvallassa paholainen on nainen, jonka sijoituspaikka muistuttaa Mika Waltarin Sinuhen Kreetan hirviön sijoituspaikkaa. Istar Borisovna on vampyyrien salaliiton aivot. Teokset selitysosassa Borisovnan sanotaan viittaavan Alla Borisovna Pugatsovaan. Mutta hahmo muistuttaa vain osittain Allaa. Hänen hiuslaitteensa on suoraan Sofi Oksaselta. Allalla ei ole koskaan ollut kuvattua hiusrakennelmaa. Istarin vartalo on sienen jalka, tarkemmin suippomadonlakin jalka. Jalka imeytyy kallionläpi, jonka alta se yhtyy sienirihmastoon, joka kattaa koko geopoliittisen alueen. Myös Istarin seuraaja Hera, kantaa Sofin kampausta.
 

Pelevinin kosmogonia tulee suoraan Gurdjieffilta. Esimerkiksi se mitä sanotaan Istarin aivojen rakenteesta tulee suoraan Beelzebub's Talesin kappaleesta 39.

“Further, in each of them, in their what is called ‘vertebral column,’ another concentration was localized, called there the ‘spinal marrow,’ in which there are precisely those what are called denying sources, which actualize in their functionings in relation to the parts of the head-brain just such fulfillments as the ‘second-order newly arisen Suns’ of the Megalocosmos actualize in relation to the Most Most Holy Protocosmos." BT 39. (Huomatkaa, että Beelzebub's Talesin .pdf verkkoversio on hieman erilainen kuin paperiversio)
Kun Istarilla siis on vaihtopää, vain hänen head-brain vaihtuu hallitsijan vaihdoksessa.

Kuten Pelevin hahmottelee diskurssi ja glamour ovat salaliiton/paholaisen ainoat näkyvät tunnusmerkit. Pelevinin vampyyrit ovat nimen omaan Johanneksen evaneliumissa mainittuja arkontteja.Kappale 39. on sinänsä hämmentävä. Siinä selostetaan äärimmäisen pitkäpiimäisellä useimpien lukijoiden kannalta täysin tarpeettomalla seikkaperäisyydellä hyvin oudoilla mutta eksaktiutta huokuvalla käsitteistöllä asioita, joista yhdelläkään tämän maailman olennolla ei voi olla suoria oman käden tietoja. Se on siis joko täyttä fiktiota tai jotain refereontia ulkoavaruuden olentojen selostuksesta. Mutta jos se on fiktiota, sen tyyli on kyllä erinomaisen miettitty: säntillisen loogiselta vaikuttava, mutta lukijalle melko epäselväksi jäävä muistiinpano siitä, mitä joku ulkoavaruuden kuin omat taskunsa tuntenut olento on joskus sanonut jollekin kirjoitustaitoiselle. Käytetyt gurdjieffjargonkäsitteet ovat outoja ja (tietääkseni) vailla etymologista yhteyttä tunnetuihin eläviin tai kuolleisiin kieliin(?). Ne ovatkin ehkä Karatas-planeetan kieltä, planeetan, jolta B sanoo olevansa kotoisin. Entä mistä G on tämän muistiinpanon saanut käsiinsä?
  
Saatana, tämän maailman arkontti, ajattelee kaikkein perimmäisintä eliittiä. Sen salaliitto on niin taitavasti kätketty, ettei sitä voi paljastaa edes vallankumous. Neuvostovallankuous ei lopulta pystynyt tuomaan mitään olennaista esiin maailman tuhatvuotisista monarkioista.
   
Mutta ihminen Jumalan kuvana tuhoutuu, jos ei näe todellosuutta paholaisen, suggestion, salaliiton ohi. Ja tässä on ihmiskunnalla mahdollisuus tuhoutua. BT:n englanninkielisen paperiversion sivulla 775 kerrotaa mitä tarkoittaa se, että ihminen on jumalan kuva, tai mikä hyvänsä olento on jumalan kuva. Jumala on Megalokosmos, ja se millainen tämä universumi tai ulottovuus, jossa me olemme, on riippuu vastavuoroisesti siitä millainen siinä elävän kolmiaivoisen tietoisuuden täydellisyys on. Eli siis todellisuus ei ole olemassa muuna kuin sinä, mitä me itse olemme. Tämä on kammottava asia, koska siinä jää paljon vastuuta ihmiselle itselleen.

Ihminen Jumalan fyysisenä kopiona taas on BT:n mukaan Hasnamussialainen visti:

". . . God is like us and also looks like us and that means o ur God has the same moustache, beard, nose, as we have, and also wears cl othes as we do He wears clothes doubtless because He likes modesty, just as we do It w as not for nothing that He expelled Adam and Eve from Paradise only because they lost their modesty and forgot their fig leaves ."

"This superpeculiar aimnophnian being-mentation about their God proceeded in your favorites chiefly as a result of the hasnamussian manifestations of those 'learned' beings who, as you remember, assembled in the city of Babylon and together began inventing variou s maleficent 'fictions' about that God of theirs, which by chance were afterwar d spread everywhere on that ill-fated planet, and since at that period the three-brained beings there were existing in a particularly 'selzelnualnian' manner, that is, particularly 'passively' as regards the being-efforts proper to three-centered beings, they thoroughly absorbed and appropriated these maleficent fictions." 

Pelevinillä hasnamussialaisia vastaa kaldealaiset. Se miksi paholainen on tämän maailman arkontti, johtuu siitä, että planeettamme sijaitsee toisen asteen aurinkokunnassa, jonka merkitys ensimmäisen asteen aurinkokunnille on sama kuin selkäydinaivojen merkitys varsinaisille aivoille: vastustaa. Me olemme Vastustuksen aurinkokuntien lapsia.

"It is these nerve nodes of their spinal marrow tha t are the sources of denial in relation to the various shades of affirmation in their 'head brain,' precisely as the second-order suns are the sources of denial in relation to the various shades of affirmation of the Most Most Holy Protocosmos."
Tämä tarkoittaa, että meidän korkeampien omiskehojemme tarpeisiin kuuluu kamppailu näissä maailmoissa, joita on useita rinnakkaisia. Mutta täydellistyminen ei voi tapahtua näissä maailmoissa, siksi päämäärämme (aim) on ensimmäisen kertaluvun aurinkokunnat, jotka sisältävät kaiken meidän aurinkokunnistamme, mutta täydellistyneessä muodossa.

Meidän aurinkokunnassamme sielujen täydellistyminen tapahtuu kolmen ravintolähteen avulla. Ensimmäinen ravinto on fyysinen ravinto. Toinen ravinto on ilma, toissijaisen aurinkomme ja sille rinnakkaisten tähtien ja planeettojen vaikutus. Kolmas ravinto on suora absoluutista tuleva ravinto. Pelevinin mainitsema bablos, jota planeetan pahat vartijat keräävät ihmissieluilta pois, jotta ne eivät voisi itsessään täydellistyä, on joko toista tai kolmatta ravintoa. Kolmannesta ravinnosta G sanoo:
 
"Finally, the substances of the 'first source' which, for them as well as for us, are a third kind of being-food serve for the coating and perfecting of the 'highest being-body' itself."

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com