9.1.2017

TUHATTERÄLEHTINEN LOOTUS

Vasemman käden tiellä Kiinan halki kulkee vaunu 400 kilometriä tunnissa. Työläiset riisipelloilla ovat pieniä ja hymyilyttävät. Huhujenlevittäjinä ovat ihmiset verrattomia. Se ei olisi valontie, jos ei sen sanottaisi johtavan pimeyteen. Se ei olisi yleinen käytäntö, ellei se olisi pieneksi kasvamista. Koska maailma on ahdas paikka.   

 
Oikean käden tie ja vasemmankäden tie eroavat vain siinä, että vasemman käden tiellä joutuu salaamaan paljon asioita. Oikean käden tiellä taas pyritään siihen ettei salattavaa olisi tai sitä olisi hyvin vähän. Mutta kummankin päämääränä on sama valaistuminen. Tarotin miekkakortit kuvaavat tätä aspektia. Matalat miekkakortit ovat salamyhkäisiä, mutta korkeat miekkakortit arvostavat asioiden avaamista ja kaiken salailun välttelyä.
  
Kuitenkin on niin, että valaistuminen ei tietyissä toimintaympäristöissä ole oikean käden tietä mahdollinen. Päinvastaista tietenkin väitetään, kunnes yksilö kuoleman tilassa saa tietää ikävän totuuden koko hyväuskoisen kilvoittelunsa harhaisesta luonteesta mahdottomassa ympäristössä. Vähänkään dogmaattiselta haiskahtava oikean käden kilvoittelu on aina harhaa. Sen tarkoitus on pelkästää tukea ns. maallista valtajärjestelmää, jonka jatkuvuuden ytimessä on musta magia, eli oikean työn tuhoaminen ja työn ulkoisten merkkien, eli "päänahkojen", esillä pitäminen.
   
Siksi on yhtä väärin väittää, että oikean käden valaistuminen voi olla mahdollista missä hyvänsä olosuhteissa, jotka ovat tietoisesti tehty mahdottomiksi, kuin että vasemman käden valaistumiseen tarvittaisiin "äärimmäisiä tekoja" tai "rikoksia", muusta kuin mahdottoman toimintaympäristön tietoisesti mahdottomaksi tehdyn lainsäädännön näkökulmasta. On banaliteetti väittää että "kaikki riippuu itsestä". Kaikki ei aina ja kaikissa ympäristöissä riipu itsestä. Ja Kaikki ei aina ja kaikissa ympäristöissä riipu toisista. Kaikki riippuu kaikesta, joka on yksi.  
   
On samalla kertaa tehtävä työtä sekä itsen kanssa että yhteiskunnallisella tasolla, eikä vain joko tai. Vaikeinta tässä on epäsymmetrian käsittäminen. Jokainen muunnos itsestä ympäristöön ja päinvastoin on epäsymmetrinen. Sillä symmetriset keinot johtavat itsen kanssa tehdyn työn neutraloitumiseen yhteiskunnallisella tasolla tai päin vastoin. Itämaisten taistelulajien epäsymmetriset toimintatavat pitäisi sisäistää syvemmin. Kysymys on oikeaudenmukaisuuden toteutumisesta muulla kuin vastakkainasettelun periaatteella.
  
Voi kysyä, olemmeko nyt tulleet maailmanaikaan, jossa oikean käden tie voi johtaa perille. Niin voisi toivoa. Niin ainakin itse toivon, mistä tämä blogikin on todisteena. Mutta mikään sääntö ei sano, että niin täytyy välttämättä olla tai että niin jatkuu pitkään. Kristittyjen vainot voivat alkaa minä päivänä hyvänsä.    

Tämän tulkintatavan mukaan vasemman käden polku on käytössä vain silloin kun oikean käden polku ei ole mahdollinen. Tuhoavan eliitin määritelmä on siten: luoda olosuhteet, joissa oikean käden polku ei ole mahdollinen. Tuhoava eliitti käyttää vasemman käden polkua, mutta sillä olisi myös mahdollisuus käyttää oikean käden polkua muuttamalla olosuhteita ja lainsäädäntöä. Mitään tämän suuntaista se ei kuitenkaan tee. Päin vastoin, pahimmassa tapauksessa se luo tuhoisan uskonnollisen dogmatismin, jonka se väittää johtavan valaistumiseen, vaikka koko touhuun ei liity mitään aitoa mystistä kokemusta tai muuta tietoisuuden kehityksen indikaatiota.
 
On sanomattakin selvää että esimerkiksi islamilainen maailma mielipuolisine lainsäädäntöineen ja geneettisesti tuhoavine uskontoineen edustaa tätä syvimmän degeneraation logiikkaa. Jos kohta muukin maailma hyvänä kakkosena, kuitenkin henkireikiä siellä täällä mahdollistaen.  
  
"Tantriset mestarit eivät pitäneet seksuaalisuutta itseään esteenä hengelliselle kasvulle. Sen sijaan heidän mukaansa impotentilla eunukilla on huonot mahdollisuudet saavuttaa vapautuminen tai valaistuminen. Libidon tukahduttamisen sijaan he suosivat seksuaalisuuteen positiivisesti suhtautuvaa filosofiaa. He jopa suunnittelivat erityisiä harjoituksia tämän ihmisen voimakkaimman impulssin käyttämistä psykospirituaalisen transmutaation prosessia varten." Wikipedia

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com