13.1.2017

USKOKSI KÄTKETTY TIEDON MONOPOLI

Tsaarien haudoilla -jaksossa Rantamala avaa kirkon (läntisen ja itäisen) mustan magian. Munkki imee omalla "uskonvarmuudellaan" ensin verta Harhamasta. Harma ihailee munkkia, mutta ei kysy, mistä munkin "uskonvarmuus" johtuu.
   
Munkki ei kerro Harhamalle seremoniallisesta magiasta tai substanssista. Munkki ei kerro että kysymys ei ole uskosta, vaan tiedosta, ja kenen hyvänsä asioita pohdiskelevan (ainakin nykyisin) saatavilla olevasta tiedosta, nimittäin seremoniallisesta tiedosta.
 
Munkki monopolisoi tietomuodon ja naamioi sen "uskoksi", vaikka kysymys ei ole riittävän valmistautuneelle, kuten Harhama epäilemättä on, muusta kuin muutamasta kupillisesta substanssia. Munkki valehtelee, että kyse on vain voimakkaammasta henkilökohtaisesta uskoa, biologisesta alkuperältään. Vaikka seremoniallinen magia on kollektiivista ja ei-henkilökohtaista. Rotuopit (vääristyneen kaikenkattava biologisen perimän fataalisuuden painotus) seuraavat seremoniallisen magian piilottamisesta, eli vasemmankäden polusta. Fasismi on vasemmankäden polun äärimmäinen suojamuoto.
  
Toiselta puolelta pappi kirkossa ruoskii kirkkokansaa (mutta ei aatelistoa) nöyryyteen. Pappi polttaa (kirkkokansan mutta ei aateliston) sieluja ehdottomalla nöyryydellä ja tulisella raudalla henkisen janon, typistää sielun kuin eläimen katkaistun sarven ja toteuttaa aateliston monopolia suojaavan henkisen kastraation.
   
Se oli sitä aikaa, uskon aikakautta. Meidän aikanamme kukaan länsimainen ihminen ei enää usko. Hahama ei tiedä vielä sitä minkä jokainen ihminen tietää meidän aikakaudella tietää: usko on yhtä kuin epätieto. Ei ole mitään uskoa. On vain väkevää initiaatiotietoa ja epätietoa. On tiedettävä miten asiat ovat. Tai sitten on oltava niin vahva kieltämisessä, että se kantaa kuoleman rajan tuolle puolen. Jos et kestä kieltämisessä ja alat epäillä, sinun on pakko tietää. Onneksi siihen on lääke. Haparoiva, sumuinen, ilman tietoa oleva usko on enää islamistiterroristien sairaus.   

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com