9.1.2017

NUORUUS

Yhdessä yössä voi miehen hiukset muuttua valkoisiksi. Jatkuvassa flowtilassa ihminen ei tarvitse unta, ravintoa. Hän ei vanhene fyysisesti. Fyysisen nuorentumisen mysteeri mainitaan esimerkiksi Homeroksen Kirke-jaksossa (Odysseus X). Kun Odysseuksen miehet selviävät jumalattaren myrkystä, eli muuttuvat sioista takaisin miehiksi, he ovat samalla komistuneet ja nuorentuneet. Mutta näin ei tapahtuisi ilman Odysseuksen oveluutta, joka pakottaa jumalattaren nöyrtymään ja perumaan taikansa. Odysseuksen itsensä ei mainita nuorentuneen. Sen sijaan hän saa säilyttää henkensä.

Me haaveilemme nuoresta ruumiista, joka yhdistyy tietäjän viisauteen. Sillä mitä kypsymätön nuori ihminen tekee muuta kuin haaskaa itseään, ellei kykene näkemään läsnäolon ja hetken arvoa. Kaikkea toimintaa varjostaa pitkälle menevät suuret täydellisellä tietämättömyydellä silatut suunnitelmat. Suureksi onneksi on hänelle saada Tarot-pakalta seuraava kommentti:Kun kuolevaisuus ei näyttäydy todellisena läsnäoloa uhkaavana voimana, ei planeettojen suotuisilla asemilla ole energisoivaa ja spontanisoivaa emotionaalista merkitystä ulkokuoren panssarin sulkemassa suunnitelmien ja laskelmien tyhjiössä. Pieni mieli nuuskii ulkoisen aineellisuuden merkkejä kuin idiootti tekstien materiaalisuutta symbolifunktion pätevyysalueen tuollapuolen. Ei hän ole hallitsija, joka energisoi ja synkronisoi ympäristöään ja hallitse materian metamorfoosia sen eri tasoilla.Typerys ja tollo (miltei jokainen nuori ihminen) ei ymmärrä seksuaalisuuden okkulttista merkitystä. Hän ei saa olemassaolon mahdollisuuksista irti mitään jumalallista merkitystä. Mutta pelkää ylenmäärin pieniä pettymyksiä. Sokean ampumahiihto on pelkkää sakkokierrosta.
Niin on pettymyksen tähti sakara-alassuin niin kuin suomalainen jouluntähti Nuutinpäivänä. Sillä sakaralla on tultu vuodenvaihteen yli, eikä tipaton tammikuu enää voi tilannetta korjata.
Donald Trumpin käsi siirtää maljaa Claudius Civiliksen salaliittolaisten pöydällä. Englannin kuningatar korjaa maksoittuneella laihalla valkealla kädellä korua, jonka arvoinen hän ei kaikkein henkilökohtaisimmalla ja intiimeimmällä tasolla yhdellekään miehelle ollut. Yli satavuotiaana säveltäjä kypsyy.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com