14.1.2017

LIBERAALI SAVUVERHO

Todellinen noituus ja fasismi piiloutuu liberaaleina ja demokraattisina esiintyviin piireihin. Ei voi sanoa, että "suvakit ovat niitä fasistisia vihanpuhujia". Näin ei voi yleistää, koska juuri vilpittömät ovat naamion rakennusaine. Mutta noissa porukoissa älyllinen integriteetti on niin lepsu, että ohjaksia voi pidellä kulissien takana suurin piirtein kuka hyvänsä. Itsekritiikkiä, kriittistä epäilyä ja diskurssianalyysiä ei ole. "Oikeassa olemisen" paatoksen kantorakettiin voidaan ujuttaa huomaamatta lisäagenda.  Nietzsche huomauttaa: "Kavalin tapa vahingoittaa jotakin asiaa on se, että puolustetaan sitä tahallisesti väärin argumentein." 
  
MV-lehden "mutkat suoraksi" -vetovoima syntyy paljolti juuri näiden perversioiden ärsyttävyyttä vasten. Minusta koko kuvio on äärimmäisen valitettava ja huolestuttava. Se on matalaoktaaninen henkinen tila. Mutta ymmärrän kyllä sen toimintadynamiikan.
  
Liberaalisuuden tämän kaikista sairain ja kieroin muoto on vain hieno naamiokudelma vielä henkisesti sairastuttavammalle sensuurille kuin kasvollinen valta pystyi kehittämään. Kasvollisen vallan sensuuri oli kuitenkin hyvin avointa ja selkeää, kun taas tämä loputon hyväntahtoisuus, auttavaisuus, sallivuus ja parempi ihmisyys, jolla ei ole pelkoa paljastetuksi tulemisestaan, voi kiistään agendansa loppuun asti.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com