11.12.2016

TULEVAISUUDEN KONKREETTISIA SUUNTAVIIVOJA

Halutaanko kilpailukykyisiä tuloksia tulevaisuudessa kaikilla aloilla? Mielestäni seuraavat asiat olisi otettava huomioon.

1. En usko, että maa, jossa psykoaktiivisten kasvien hallussapito on laitonta mutta samalla alkoholin kulutus suurta, voi tulevaisuudessa olla teknologian kehityksen kärkimaa. Uskon, että psykoaktiivisten aineiden yhteiskunnalliset haittavaikutukset olisivat sallittuina paljon vähäisemmät kuin alkoholin, mutta positiiviset (mielen)terveysvaikutukset sitäkin mittavammat. Yhteiskunnallisia haittavaikutuksia kyllä seuraa, mutta ne kompensoituvat alkoholin kulutuksen haittavaikutusten vähenemisellä ja muilla hyvillä muutoksilla. Ne pitää vain kustantaa. 

Suljen heti pois joitain väärinymmärryksen mahdollisuuksia. Tarkoitan todellakin, että psykoaktiivisissa kasveissa on juuri sen toisen, ja oikeaoppisen linjan mahdollisuus, jonka vastakohtaa tai vaihtoehtoa Olavi Paavolaisen nämä vuonna 1937 neuroottisesti modernin teknologian ja tieteen kehitykseen SUURENA UNOHDUKSENA kohdistuvat sanat kuvastavat: "Miten paljon onkaan asioita ja sanoja, itsestään selviä, jotka psykoanalyysin, fascismin tai kommunismin on jälleen pakko huutaa julki, koska ne tahdotaan unohtaa. Ja traagillisinta onkin juuri se, että kulttuurin jo tosissaan on onnistunut ne unohtaa! Yksinkertaisen näkemisen taito on meiltä unohtunut." Tarkoitan näkemisen tarpeella samaa ongelmaa kuin Paavolainen. Mutta en tarjoa näkemisaktina sitä samaa natsipropagandalle sokeutumista, jota Paavolainen itse edusti.  
  
2. Työnantajien kannattaa harkita työntekijöille mahdollisuus käyttää työajalla kaksi kertaa viikossa hyvin varustettua kuntosalia (työntekijä maksaa itse salikortin, mutta työnantaja käytetyn ajan mx 2 tuntia kerta). Uskon, että tämä motivoisi käyttämään etua. Salitreenistä saatava vireystilan ja työtehon lisääntyminen ja varsinkin sairaspoissaolojen olennainen väheneminen vastustuskyvyn suurena lisääntymisenä tuottaisivat sijoituksen takaisin uskoakseni jo puolessa vuodessa. Työurat ilman muuta pitenisivät, varhaiset eläköitymiset vähenisivät. Lisäetuna saataisiin paremmalta näyttävä jengi.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com