22.12.2016

PUTINILLA NELJÄ VUOTTA ARMONAIKAA

Toisaalta sisällissodan vaara Venäjällä on koko ajan akuutti. Talous on pysähdyksissä. Suurimman osan maasta infrastruktuuri on huonommassa jamassa kuin ikinä. Moskova porskutta. Jos hyvä ei jakaudu tasaisemmin ja varsinkin jos ei ole mistä jakaa, armonaika käy vähiin. Korruptio on se rakenne, joka estää maan kuntoonlaittamisen kiinalaisella pikasuunnitelmalla.
 
Putinilla on nyt neljä Trumpin vuotta aikaa päästä korruption ohi tuloksiin. Neuvostoliiton perintö on raskas, ja länsimaat haluavat tehdä siitä vielä raskaamman. Systeemistä ei ole siirrytty dynaamiseen yksityisyrittelijäisyyteen perustuvaan kapitalismiin vaan ensin korruptio-oligarkiaan, jossa kaikki rahaliikenne oli mafian säätelemää, sitten putinismiin joka on: kenraalit yli oligarkkien. Separatistialueilla ehkä ajatellaan, että parempi on oma mafia kuin Moskovan, jos siitä ei kerran eroon pääse. Olkoon aseissa omat oligarkit yksityisarmeijoineen. He eivät tietenkään ajattele sitä, mikä märkä uni tämä on lännen venäjänhajoittajille.
 
Trumpia vihataan kun nähdään, että Trump voi antaa Venäjällä tarvittavan peliajan, joka tuhon väistämiseen tällä kertaa tarvitaan. Ihmisoikeus- ja sananvapausväki kiljuu raivosta: eikö taaskaan verta ja lihanpaloja! Päänoita-akka Clinton kerää sydäntalven pimeinä kuukausina kaikki pimeyden voimat ja yrittää purppuravallankumousta Washingtonissa. Kevätauringossa noidan voimat saattavat jo hävitä. Yhtenäisellä Venäjällä on ydinasepelote, mutta hollannintaudista kärsivä talous, jossa teknologiaekosysteemin puute tulee koko ajan merkittävämmäksi ongelmaksi yhteiskunnan tietoisuuden kehittymisen kannalta. Suomella olisi tässäkin paljon yhteistyömahdollisuuksia, jos niitä osattaisiin käyttää.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com