20.1.2017

PAULAHARJU

Paulaharju, joka tässä Tunturien yöpuolta -kokoelmassaan kirjoittaa ensin neljän jutut verran kärpässienimehua juovista lapinnoidista, laittaa sitten vihdoin haudasta nousseen papin haamun suuhun seuraavat sanat:

"Minä olen varastanut... juonut siunattua kirkonviiniä... sekoittanut vettä siunattuun viiniin... antanut alttarilta Kristuksen verenä... häpäissyt Kristuksen veren... minä olen siunatusta viinistä juopuen astunut Herran Jumalan kasvojen eteen... Minulle ei ulotu jumalan armo... Ei ole armoa maassa levätä... odottaa tuomiopäivää... Maa ei ota vastaan... Ei ole rauhaa..."

Kuka ties, olisiko nyt niin, että kuollut pappi puhuukin Odinin joulusimasta (eli haomasta, tai harmaliinista, tai somasta) Kristuksen verenä. Sima mainitaan Snorrin teksteissä (Suomi, Englanti).  Tokihan Paulaharju sen tietää, että kun soturijoukko pamahtaa ulos Valhallan 540 porttisesta salista, sen suonissa ei virtaa mikään Kristuksen vereksi väitetty viini vaan Odinin joulusima, joka tekee miekkamiehen ninjaa ja samuraita nopeammaksi silppuriksi.

Myrkyttänyt pappi ei sentään seurakuntaansa.

"The attested texts speak of soma/haoma as intoxicating, yet the plants used in the present ceremonies associated with these texts arc not intoxicating, nor is intoxication reflected in the conduct of the ceremonies. "

"Despite the apparent conservation of minute details, these contemporary ceremonies are based on earlier practices which involved the drinking of an extract of an intoxicating plant. In neither tradition is the ceremony conducted with an open acknowledgment that the plant regularly used as soma or haoma is not the one originally used, or that the character of the rite was ever markedly different from what it is now."

Maaginen myrkynaistimiskyky kehittyy soturiseremonian jälkeen. Tarkoitus on herättää maaginen kyky aistia myrkky ENNEN kuin laittaa sitä suuhunsa. Oksennusreaktio, vastenmielisyys, jo ennen maistamista, mutta varsinkin maistamisen jälkeen. Kyky toimii pilaantuneeseen ruokaan ja tuhoavaan ruokavalioon, länsimaisiin lääkeaineisiin ja alkoholiin. Jos soturirituaalin sisällöksi merkityksellistyy bilepäänsekoitus ja disorientaatio, se on hengenvaarallinen. Kysymys ei ole toleranssin hankkimisesta, vaan myrkkyjen aistimis- ja väistämiskyvystä.


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com