15.12.2016

ORJANLAAKERIMETSÄ, ELI RUOTSALAINEN PILAKUVATEOLLISUUS

"Näin teki jokaisen, joka tuli Ruotsiin, aina mieli kysyä, tätä samaa "Miten tämä maa säilyi sivussa?"" Haavikko: Barr-niminen mies, luku 11
  
Seuraavassa lainauksessa jostain kommenttiosastosta löytynyt kuvaus suomalaisuuteen indoktrinoidusta pilakuvallisesta itsekolonisaatiosta, jonka yli ei pystytä näkemään jatkuvan alkoholismin tuottaman näköalattomuuden seasta.
 
"Suomalaisen sananlaskun mukaan kateus vie kalatkin vedestä ja se on totta. Kateus on perkele, joka kitkee orastavat ja jo kehittymäänkin päässeet kyvyt ja lahjakkuudet. On suoranainen ihme, että meiltä ylipäätään on päässyt maailmalle ketään. Ja sitten ihmetellään, miksi ruotsalaiset pärjäävät meitä suomalaisia paremmin. Ei sitä ihmetellä tarvitse. Ei se vaadi kuin ruotsalaiseen kulttuuriin tutustumista. Ruotsalaiset jeesaavat toisiaan eteenpäin ja ovat innoissaan mukana tekemässä yhteistä juttua. Jos jollakulla on halu menestyä ja siihen löytyy ripaus lahjojakin, kaikki tekevät parhaansa auttaakseen kaveria eteenpäin."

Ruotsalainen ihminen on maailmanhistorian älykkäin (myös kaivonmyrkyttäjänä). Ruotsalainen hallitsee kansainvälisen ulottuvuuden suvereenisti, yli-ihmisenä ja kadehdittavana myyttisenä pohjoisena harvinaisuustyyppinä. Parallaktinen kepeys, jolla ruotsalainen siirtyy näkökulmasta toiseen, kääntää näkökulmam ylösalaisiin ja pissaa putkiaivoisen putkeen, on ällistyttävää. Voltaire kirjoitti Kaarle XII:n historian vapisten: iskeekö alkuvoimainen Ruotsi hampaansa Ranskan kaulalle ja imee veret. Yhdysvallat ja Saksa kumartavat Ruotsille tänäkin päivänä. CIA tottelee Ruotsin kuningasta ja Nobel-komiteaa. Venäjä pelkää Ruotsia, arkkivihollisen älyä ja yli-ihmiselllinen lumovoima. Omilleen liikuttavan emotionaalinen ja voimakas, toisaalta vihollisilleen järjen umpisolmuun vetävä mahti on Ruotsi.

"Alat pitää lähteestä, sen tavasta kertoa asioita, ja silloin sinulle on helppo syöttää myrkkyä, se on väärää tietoa. Etkä pääse siitä enää irti." Haavikko: Barr-niminen mies
  
Suomalaisen rooli näytelmässä on olla pilakuvaelma, virsikijalla ja raamatulla rakennettu parodia. Turhankärsijäpelle ja hölmöläinen, seksuaalisuutensa ja esihistoriansa kieltävä kuivunut hilsepala ruotsalaisen ylivoiman haaveunessa. Ruotsalainen mieli keksii loputtomasti vesitetyn pilan mahdolisuuksia. Harhojen moralismin himmeli on ääretön.
  
Läpiharhaamattomaksi on sumu uskottu. Paljastumattomana tämä alaston kuningas itseään pitää. Ja lisää viritetään provokaatioita. Lisää sumutetaan härskiyttä kasvot pissapottana.
     
Suomalaisella työmaalla jokainen yhteiskunnan lauta lyödään tahallaan vinoon, jos se tuottaa hupia ja imartelevia pisteitä Ruotsalaisten kansainvälisissä palkintoraadeissa. Kaikista hulluimpia huruakkoja ja -ukkoja voidellaan Nobelilla kuin monotonista tekoälyä, ruotsalaisen ohjelmoimaa. Voi tätä globaalia orjanlaakerimetsää.
   
Kaikki hölmöläisyys, irrationaalisuus ja ajatteluvirhe, joka trauma on ruotsalainen tarttumakahva. Parodiaa suomalainen ei itse paremmin kirjoita. Parodia on mahdoton, koska ruotsalaisen käsikirjoittaa sen suomalaiselle, niin kuin historian. Voihan Voltairen pieru ja virsikirjan myyntiluvut vuonna 1880 Helsingissä!
    
Kaikki rationaalinen, tasapainoinen, näköalainen, tolkullinen, on Venäläisen purkamaa pommia ja vapauttamaa kahletta. Niin kansojen kirjasta kadotettu oli tämä kansa vuonna 1809. Niin kuin Helsingin voimalinjoja hallitsevat tarot-patsaat negatiivisina trauman akupunktiopisteinä ovat näkyvällä paikalla myös ruotsalaisten antamat nimet: suo-, suohon upotettu, fin- loppu. Ja tälle jo suohon upotetulle kansalle piti enää rekonstruoida täysin harhainen historia 1800-luvulla. Sen tekivät porvarisvallankumoukselliset, nuo verrattomat psykedeeliset sienipuuroteetä hörppivät hoviveijarit, vapaamuurarit, joiden hienovariasuutta ja älyä englantilainen siirtomaaherrakin kumartaisi.
     
Vallanvaihtoon liittyvä ylösnousemus näkyy siinä, että vasta siitä alkaa etnisesti suomalaisten luku- ja kirjoitustaito. Ruotsissa ja Venäjällä oli vuosisadat luettu Aristofanesta, Menandrosta ja bysanttilaista ensyklopedia, arabian seksuaalikokeilijoita. Hoviveijareilla oli ja on hauskaa. Älyn pallosalamat leijuvat hovissa kuin Swedenborgin pieru. Samalla savupirtti lämpiää, piereskelty virsikirjalla lämpimäksi.
  
1800-luvun älyllinen tiedostaminen Suomessa oli pohjimmiltaan Venäjän mahdollistamaa ajattelutilaa. Köyden päässä Venäjä loi hengitystilan Suomeen, jossa on oireiltu näköalattomuuden, SUOnsilmäkkeen ja tukehtumiskuoleman lopun (FIN) horisonteista.  
   
Mikä tekisi mustana aikana nyt-hetkestä niin houkuttelevan, että historian trauma ei ottaisi vankejaan taksin. Miten karma tyhjennetään nykyhetkeä lamaavasta varjostaan. Positiivinen tie on eteenpäin: tietoisuus ja sen kehittäminen, elämän muuttaminen niin, että nykyhetken inspiroivuus kaappaa huomion menneisyyden väärinkäsityksiltä. Kun teemme nykyhetkestä huomionarvoisesti houkuttelevan, menneisyyden tunkkaisuus katoaa olemattomuuteen, jonne se kuuluukin. Vain pienin dervishiaskelin on mahdollista edetä. Esineet liikkuvat huoneessa huomaamatta sadan vuoden unen aikana.    

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuten sanottu, sekopäisyytesi on parhaimmillaan viihdyttävää! Tällaista lisää!!

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com