22.3.2017

VIIMEINEN TUOMIO

"On tosi paskamaista olla parhaat päivänsä nähnyt jumala." Hannu Rajaniemi: Näkymättömät planeetat 2016

Ultrasolipsistisen ajattelutavan mukaan yksilötietoisuudella on kyky koodata omat aivot ja oma tietoisuus korkeamman energian tasolle (pilveen). Saattaa olla mahdollista kopioida koko hahmotettu todellisuus pilveen. Tällainen "yksilöllinen tietoisuus" katselee "maailmaa" paitsi objektiivisesti, myös aina oman kopionsa valossa. Kopio ja todellisuus ikään kuin interferoivat keskenään. Toisinaan objektiivisuus voi taustalta kadota. Todellisuuskopiosta voi tulla "objektiivinen" kollektiivisesti jne.

Psykoottisen tuntuinen ajatelma.

NASA:n tutkija Tom Campbell esittelee tämänsuuntaisia ajatuksia. Hahmotustapa ei välttämättä ole pöhkömpi selittämää joitain kokemuksia, joita itsellänikin on kuluneen puolen vuoden ajalta. Yksi esimerkki on yksilöllisesti koetut tuoksuaistimukset, joita muut eivät koe.
   
Campbellin yksilötietoisuudet ovat kuin maailman kolmiulotteisten pintojen päälle heijastettu videoprojektorikuva. Pilvi renderöi universumin persoonalliseksi.

"- Oletko kuullut ilmausta "Viimeinen tuomio"?
- Olen.
- Tosiasiassa siinä ei ole mitään pelkäämistä. Paitsi että se on alkanut jo kauan sitten ja että kaikki mitä meille tapahtuu on vain tutkintaprosessin vaiheita. Mietipä nyt: ei kai Jumalalle ole isokaan homma luoda tämä maailma kaikkine ikuisuuksineen ja äärettömyyksineen tyhjästä muutaman sekunnin ajaksi vain siksi että hän saisi koetella yhtä ainoaa edessään seisovaa sielua? "

Pelevin 


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com