11.11.2016

Suomessa on ihmisjoukko, joka päivittelee, miten Venäjän kanssa nyt tullaan toimeen kun sotahullu-Clinton ei voi tehdä tästä maasta demilitarisoitua puskuria Venäjää vastaan.

Vastaus on hyvin yksinkertainen. Suomalaiset ovat tulleet venäläisten kanssa toimeen vuosituhansia. Turvallinen paikka maailmassa on vain kadonneiden kansakuntien lista, jolle Suomi ei kuulu.

Olisi jatkossa selkeämpi, jos sellaiset toispaikkakuntalaiset, jotka eivät tämän maan tosiasioita tunne, sotkisivat Suomen asioita vain omalta puolelta länsirajaa.

En ole militantti henkilö, en sotilaana kunnostautunut, enkä erityisen kiinnostunut armeijalaitoksesta. En usko sotaan ratkaisumallina ihmisjoukkojen väilissä konflikteissa tai politiikan jatkeena. Ihmislajin sokeaan hegemoniaan helposti taipuvainen luonne on kuitenkin tunnustettava. On tunnustettava edelleen se sama asia, jonka tiesin intuitiivisesti joskus armeijaan mennessäni: armeijan pitää Suomessa olla hyvässä kunnossa ja uskottava tämän kokoista aluetta puolustamaan. Tuo tehtävä onnistuu kaikkein parhaiten rationaalisesti, ilman pelkoa ja hysteriaa. Ilman hegemonian lietsontaa tai kenenkään ihmisen mielipiteen vainoamista. Vain huolehtimalla pragmaattisesti siitä, että puolustus toimii, jos joku antaa aihetta.
   
Nimenomaan vahva, rationaalinen ja kiihkottoman viileä tapa suhtautua itsepuolustukseen antaa henkista toimintatilaa (en ole itse tässä hyvä, mutta haluan oppia). Liberaali asennoituminen ei tarkasti ottaen ole mahdollista kaksijakoisena ja ristiriitaisen jatkuvana fobiahössötyksenä ja laajempien syvällisempien näkemysten torjuntana. Liberaalien ihmisten pitäisi hieman päästä pois ohuesta pelkojensa kapeuttamasta kyklooppimaisesta katsantokannasta näkemään maailmaa edes hieman monivärisempänä ja laajempana kuin se mustavalkoisen liberaalin inttämisen kautta näyttäytyy.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com