4.11.2016

PUHETTA SIITÄ MISTÄ EI VOI PUHUA

Yle Areenan kantapöydässä Katri-Helena, Jaakko Kuusisto ja hovikelpoiset astrologit Virolaisen kosmoskaksoset.
  
Virolaisten maailmankuva selviää näistä videoista:
 
 

Virolaisen veljien Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopediaa löytyy Google Booksista näytepala. 

Puhuvatko Virolaisen veljekset avoimesti? Puhuvato he kokemuksistaan totta? Miksi monet muut V-veljiä paljon vakavammin otettavat tiedemiehet yhä edelleen viittaavat magiaan jonakin, johon vielä joskus muinoin uskottiin, muttei nyt enää, kun ollaan jo kasvettu isoiksi?

Miksi tiedemiehet eivät selitä mekanismia, jolla me kasvoimme isoiksi. Esimerkiksi joulupukin kohdalla kynnyshetki oli se, kun käsitimme naamarin ja tunnistimme naapurin äänen naamarin takaa. Mutta missä kohtaa taikausko lakkasi olemasta? Miten me sen havaitsimme? Miksikä muuksi, joksikin todellisemmaksi, se ilmiömaailma sitten paljastui? Kuulisin mielelläni perustellun puheenvuoron, joilla Virolaisen veljesten kokemukset selitetään tyhjäksi.
 
Monien Virolaisen veljeksien kuvaamien perustavien kokemusten hankinta on yksinkertaisempaa kuin annetaan ymmärtää. Shamaanin johdolla tapahtuva A-seremonia paljastaa sopivasti valmistautuneelle kaiken saman muutamassa tunnissa. Kokeen voi toistaa, ja niin monissa erilaisissa olosuhteissa, että usko muuttuu tiedoksi. Tarkasti ottaen kokeen voi toistaa ihan missä olosuhteissa hyvänsä, riippuen siitä mitä aspektia on tutkimassa. Substansseista Virolaisen veljet vaikenevat. He vaikenevat paljosta muustakin, hymyillen. Miksi? Koska laki? Kattava luonnontieteellinen selitys näille ilmiöille on paljon kauempana kuin lähes jokamiehen ulottuvilla oleva kokemus. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com