10.11.2016

MILLAISEKSI DONALD TRUMP PALJASTUU

Donald Trump voitti Yhdysvaltain presidentinvaalin, kuten Poju Zabludowitczin Sarvisalon näyttelyssä vierailleet ja vuonna 2006 valmistunutta Donald Trumpin hääkakku-veistosta ihmetelleet saattoivat ehkä ennalta aavistaa. Trump on itse puhunut presidenttiydestään 1980-luvulta alkaen.
   
Vaikka mitään juhlanaihetta en tässä vielä näe, nyt saa kuitenkin hengittää syvän huokauksen. Maailmanrauhan ja Suomen turvallisuuden pahin vihollinen, sietämätön, argumentteja kuuntelematon, tosiasioita huomioimaton hegemonia ja sokea megalomaaninen thanatosvietti ovat hetkeksi siirretty taka-alalle.

"Saiko Trump oikeasti myytyä itsensä työtätekeville köyhille rahaeliitin vihollisena."
Trumpin temppu oli käsittämätön. En ymmärrä miten Amerikassa voisi olla miljardööri olematta mukana eliitin salaliitoissa. Tuskin sellainen on mahdollista. Siksi, jos Trumpilla ei ole ohjelmoitua alteria, joka nyt aktivoituu, se on ihme.
 
Parhaassa tapauksessa, jos Trumpia ei onnistuta murhaamaan, seuraa maailmanpolitiikassa käänne pois pahimmasta, mikä on hyväksi pysähtyneessä tilanteessa. Asiat voivat nytkähtää kovenevasta globaalista vastakkainasettelusta johonkin suuntaan. Akuutti maailmansodanuhka poistunee, ellei Trump paljastu Ribbentropiksi. Tosin jo nyt Trumpin ja Putinin sympatian väitetään perustuvan lähinnä käännösvirheeseen. Maireaa rauhantyötä, suudelmia, ystävyyttä, sopimuksia. Yllätyshyökkäys. 
   
Ellei Trump paljastu Soinin kaltaiseksi umpipopulistiksi, hän ei luultavimmin ole kotimaassaan "fasistisempi" vaihtoehto kuin hegemoniaa palvova ambitioidensa sokaisema Clinton. Palkan laskua feodaali-ihantein saattaa seurata. Olennaisin kysymys on: millaiseksi Trump paljastuu.
   
Kuka ties, ehkä Trump on cool. Cooleinta maailmassahan on se, että henkilöllä ei ole mitään trauma-alteria, josta pissapäät saavat sisäisen otteen. Cooleinta maailmassa on elää hyvässä sovussa naapureiden kanssa ja jos hysteerinen naapuri hyökkää silmille, antaa sille sitten siinä vaiheessa ilman turhia fobioita kunnolla päin naamaa.
  
Niinpä, jos täydellistä muutosta ei Trumpin luonteessa tapahdu, niin Suomi oli näiden vaalien suurin voittaja. Kiristynyt tilanne Venäjän kanssa raukeaa Suomen osalta kun Yhdysvaltojen operatiivinen tuki patologisille russofobeille lakkaa. Samalla Venäjä voi rauhoittua Suomen suhteen. Naapuruussuhteet normalisoidaan. Siirrytään pitkästä näivettävästä ja köyhdyttävästä sotatilasta rauhan ja kukoistuksen rikastuttavaan aikaan. Oman kansan hyvinvointi aina herättää katkeruutta isänmaanpettureissa, mutta minkäs teet kun demokratia on puhunut.
  
Silti vielä ei olla turvallisesti tolkun tiellä jälkifossiilisessa aikakaudessa rauhanomaisella viestillä.
 
Olemme nyt painottomassa tilassa. Taistelu jatkuu pian jossakin muodossa, johonkin suuntaan. Sitä ennen aion laittaa fysiikkaa kuntoon Esport Bristolissa, salilla jossa Jari Tervokin käy, loistavassa yhteisymmärryksessä Jarin kanssa.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com