5.11.2016

Olin jakanut Žižekin taannoisen lausunnon US presidentinvaalista, sekä Julian Assangen uuden haastatteluvideon FB-seinälläni. En ole aiemmin esittänyt Trump-mielisiä kannanottoja, vain Hillary vastaisia. Hillaryn vastustamisesta tehdään helposti sellainen olkinukke, että kannattaa Trumpia. Kuitenkaan en ole äänestämässä kyseisissä vaaleissa, enkä kannata Trumpia. Minun ei tarvitse kannattaa ketään. 
  
Aiheesta kanssani keskustellut naishenkilö halusi kuitenkin välttämättä laittaa sanoja suuhuni. Sitkeästi hän ensin leimasi minut Trumpin kannattajaksi. Sitten äärioikeistolaiseksi ja lopulta alaikäisten raiskaamisen kannattajaksi. Sitten hän katosi FB-kavereistani.
  
Jouduin hämmennyksiin. Vastustin siis Hillaryä ja äkkiä olin alaikäisten raiskaamisen kannattaja ja äärimmäisen paha ihminen. Trumpiin kohdistuneiden seksuaaliaiheisten syytteiden lista on kieltämättä todella hämmentävä: https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump_sexual_misconduct_allegations Vaikka siitä tarkemmin katsottuna on mahdotonta sanoa nopeasti mitään kriittistä.

Oliko häpäisynarratiivi oli ennaltalaadittu? Jos oli, se tietysti toistuu variaatioina parhaillaan eri puolilla sosiaalista mediaa. Mistä henkilön psykologinen tarve häpäisemiseen voisi saada alkunsa (hän ei suostunut yksityisviestintään)? Jos henkilö on itse kokenut seksuaalista hyväksikäyttöä, Trumpin maine kytkee päälle tällaisen ohjelmoinnin?
  
En tiedä. Poistin kyseisen Žižek-julkaisun ja kyseisen keskustelun. En yleensä sensuroi FB-keskusteluja. Tämä vaalikeskustelu näyttää menevän sellaiseen suuntaan, ettei siihen vailla parempaa tietoa kannata osallistua.
   
Jos Zizekin lausunnon poistaminen seinältäni oli sanailun tarkoitus, siinä onnistuttiin.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com