5.11.2016

BEAWARE THE USEFUL IDIOTS. AND THE NONUSEFUL ONES TOO

Jostain rikkaasta ja nerokkaasta muinaisesta kirjailijasta joku sanoi, ettei hän ansaitse kehuja, koska joku rutiköyhä ja nerokas kirjailija oli saanut olemattomasta varallisuudestaan lähes äärettömästi suuremman tehon irti, vaikka lopputulos olikin yhtä laadukas. Kun maailmassa tavallaan ei ole kysymys siitä mitä rahalla saa, vaan siitä mitä ilman rahaa saa. Taide olisi vain ja ainoastaan vapaaenergia käyttömuodoissa. Muu kuin vapaaenergian käyttäminen aiheuttaa tähtisumun arvosteluraadissa pykimistä ja diskauksen.
  
Sillä, Antti Salmisen sanoin, "jälkimodernin kokeellisuuden vähimmäisehto on sen ei-fossiilisuus". 
    
Tämä siis sitä taustaa vasten, joka on junttien psykologia. Juntille pitää objektivoida vain mainostamiseen käytetty rahamäärä. Sillä miten se objektivoidaan ei ole merkitystä. Rahakasa on ikään kuin takuu tuotteen hyvyydestä. Ei kai kukaan paskaa mainosta suurenergioilla, sanoo juntin psykologia. Jos voittomahdollisuus on suuri ja energiapanos pieni, se kertoo huijauksesta, tahallisesta tai tahattomasta. Juntin fossiilisen realismin käsittäminen on sinänsä hyödyllistä. 
    
"Tehottomaan mainontaan palaa julkisesti miljoonia euroja", mutta se ei ole tehotonta, sillä suuri energiamäärä itsessään on mainos.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com