10.11.2016

MURTUUKO STATUS QUO YHDEN MIEHEN VOIMALLA

Mitä viimeyönä tapahtui? Luotiinko maailmasta kopio, joista toisessa vaalin voitti Clinton ja toisessa Trump. Cintonin kanttajat joutuvat nyt kantamaan vastuun voitosta omassa maailmassaan, jossa he heräsivät hilpeinä vaalivoittoon. Trumpin kannattajat heräsivät omassa maailmassaan samaan tunteeseen ja joutuvat kantamaan siitä vastuun. Kaikista ihmisistä on tehty rinnakkaistodellisuuden kopiot kumpaakin maailmaan. 
  
Vai jakaantuiko oleva ihmiskunta kahteen ryhmään. Niihin, joilla on jonkinlainen omatunto. Ja niihin jotka hiljaa saavat energiaa toisille turhaan aiheutetusta henkisestä ja fyysisestä kärsimyksestä. Edellinen porukka on nykyiseen maailmantilanteeseen hyvin hyvin väsynyt. Jälkimmäinen porukka taas valmis taistelemaan asioiden ennallasäilymisen puolesta jihadistisin energioiduin elein. Mikään pahanteko ei häiritse jälkimmäistä porukkaa, kunhan asiat säilyvät ennallaan. Mikään riski ei häiritse edellistä porukkaa kunhan asiat muuttuvat.
  

Yhdysvaltain presidentinvaalissa status quon säilymisen puolesta äänestettiin Clintonia. Status quon rikkomisen puolesta äänestettiin Trumpia. Kenelläkään ei tässä vaiheessa ole tietoa siitä onko Trump Suomen kannalta parempi valinta. Trump voi paljastua Ribbentropiksi, joka tekisi Suomesta elinkelvottoman demilitarisoidun vyöhykkeen (kuten Hillary olisi joka tapauksessa tehnyt). Nyt jo Trumpin ja Putinin sympatian väitetään perustuvan lähinnä käännösvirheeseen. Maireaa hymyä, ystävyyttä suudelmia, rauhantyötä, sopimuksia. Yllätyshyökkäys!
 
Silti melko varmaa on status quon hajoaminen. Ainakin maailmalla näkyvät ilon ja pelon reaktiot vaikuttavat vähemmän teeskennellyiltä.

Mitä hyvänsä tulevaisuudessa tapahtuukaan, Trumpin valinta antaa pienen aikaikkunan nauttia yksityistä katarsista niille, jotka sydämestään vihaavat Clintonin kaltaisia valehtelijoita. Tässä hetkessä katarttinen viha kohdistuu noihin pelättyihin valehteleviin käärmeensikiöihin, joilta on nyt hetkeksi katkaistu myrkkyhampaat. On hieno hetki nauttia siitä, että Suomen valtamedian narratiivi näytti häviävän aidolle demokraattiselle prosessille. Ellei kaikki ole suurta teatteria.

Mitä hyvänsä pahempaa tämän jälkeen tapahtuu, historiallinen syy on aina näiden kapeakatseisten kyklooppien ja heidän valehtelevan roskalehdistönsä. Ja käänne parempaa tapahtuu taistelussa näitä bunkkeripäisiä kyklooppeja vastaan. Kun valtamedia koko voimallaan ryhtyy alhaismpien poliittisten äänien propagandatorveksi, jälki tulee olemaan ilman muuta kamalaa. Syy on osaltaan lehdistön ja toimittajien. He kantavat suuren moraalisen vastuun historian edessä, kun tämän aikakauden tekijöitä josku Haagissa hirtetään. Voimme vain rukoilla että lopputulos jäisi siihen mihin se II maailman sodan kohdalla jäi. 


Entä millainen superihme sen täytyisi olla, että Trump osaisi tehdä kaiken oikein. Mahdollisuus siihen on olemassa, mutta sen saavuttaminen on lähes yli-inhimillisen vaikeaa. Melkein uskonnollinen ihme se on jos Trump onnistuu. Tietenkin siitä olisi seuraamuksena valtava liikuttava koko maailman kunnioitus. Voiko Trump käsittää sen ja pystyä siihen.


"Ihminen aina luulee että tämä on jo pahinta. Hän erehtyy." Haavikko 
(Tosin tämän sitaatti on kuulemma feikki.)

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com