21.10.2016

Olen kirjoittanut itse aiheesta vaikka kuinka, mutten ole huomannut sitä, että aiheen hieno kirjallinen kokonaisesitys palkittiin Tieto-Finlandia-palkinnolla vuosi sitten. Valinnan teki Arto Nyberg. Toisaalta Tapio Tammisen kirjassa ei ole minulle mitään uutta vaikka se hyvä onkin.

Tammisen kirja jopa alkaa saatesanoilla Julian Assagnesta ja Edward Snowdenista, missä heti kättelyssä tehdään epäsuorasti selväksi se sylttytehdas, josta nykyään nähtävä käsittämätön globaalit mittasuhteet saanut venäjäviha saa alkunsa. Tämä Venjään kohdistunut ksenofobiakampanja on suurin poliittinen operaatio, jonka olen elinaikanani nähnyt. Sen huikea mielettömyys järkyttää syvästi uskoa ihmiskunnan kykyyn vastata omaa tulevaisuuttaan koskeviin haastesiin.
Hegemonia noudattaa juorun ja psykologisen eristämisen logiikkaa. Venäjästä on roppakaupalla todellisiakin vikoja löydettävissä, mutta parjauskampanjassa ei ole kysymys "rakentavasta kritiikistä". Kysymys on paljon enemmän siitä, mikä kaikki sellainen voi olla uskottavissa Venäjän syyksi, mikä ei todellisuudessa ole Venäjän syytä, niiden ihmisten taholta, joita ohjaa hillitön pelko, tietämättömyys ja hegemoninen sokeus.
Lisäksi on hämmentävää ja unenomaista se, miten on mahdollista, että tämä "Kansankodin Pimeämpi Puoli" ensin meillä näin näkyvästi ja rehellisesti läpivalaistaan ja palkintaankin, ja sitten toisaalta tuon "Pimeämmän puolen" määrittämä motivaatiorakenne saa jatkaa Suomen valtiollista ohjaamista esteettä ja valtamediassa lähes kritiikittäkin.
Tämä jos mikä on MUSTAA MAGIAA!


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com