24.10.2016

Kun Allegrolla Pietariin matkustaa tästä kahdessa ja puolessa tunnissa, autolla matkaan kuluu yhdeksän tuntia, joista ainakin neljä tuntia Venäjän raja-aseman jonossa. Kun taas hinnoittelu kaikissa junissa on sellaista, että perhe ei pääse matkustamaan alle 130 € / suunta. Omalla autolla edestakainen matka maksaa 20 € Venäjän äärihalvoilla bensahinnoilla. Melkoista joukkoliikenteen alassubventointia, vielä kun ottaa huomioon, että Pietarissa ei ole pysäköintimaksuja ollenkaan ja kadulla pysäköiminen on täysin turvallista. En tiedä mistä Allegron lippujen hinnat johtuvat. Kai siitä että Suomen ja Venäjän välinen liikenne halutaan pitää mahdollisimman vähäisenä. Opiskelijalla tai perheellisellä tavallisella ihmisellä Allegroon ei ole mitään asiaa. 
    
Suomalaisille palvelu Venäjän raja-asemalla ei ole kovin ripeää. Se on tahallisen hidastettua. Äärimmäinen kireys kertoo siitä, että hymyt saattavat hyytyä molemmin puolin rajaa vielä entisestään.
  
Pietarissa on vallalla suomalaisten tuotteiden mielikuvaboikotti. Kommentaarin psykologia oli sellainen, etten usko suomalaisilla tuotteilla olevan Venäjällä ostajakuntaa vaikka talouspakotteet purettaisiin. Maabrändi ja mielikuvamarkkinointi täytyy tehdä uudelleen asioiden palauttamiseksi ennalleen, jos asiat enää ylipäätään palaavat ennalleen. Eivät ne ainakaan tällaisilla johtajilla ja hallituksilla paremmaksi muutu.
   
Venäjä tekee kaikkensa korvatakseen suomalaiset ja monet muut länsimaiset tuotteet muilla. Suomalaisen propagandan päättömälle valheenlevitykselle on tulossa mittava hintalappu, jota lasketaan vielä vuosikymmenien kuluttua. Voi kysyä: kannattiko valehdella? 
 
Airbnbn kautta asunnon hankkiminen Pietarista on helppoa. 50 € yö vuokrasimme ydinkeskustasta palatsimaisen asumuksen, josta oli kävelymatka kaikkialle minne Pietarissa tarvitsee ihmisen liikkua. Huippuasuntoja perhekäyttöön saa keskustasta 30 € yö.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com