24.10.2016

PUTININ LEHMÄT

Kazanskaja 3. sijaitsevasta ravintola Ribaista ei useammastakaan syystä tullut suosikkiravintolaani. Pääsyy on varmaankin ravintolan käsittämäni perusidea, joka ohjaa asiakaskuntaa pois liharuokavaliosta kohti ylempien kerroksien vegeravintoloita. Sisäänkäynnin yhteydessä jo tervehti suuri tilateosmainen lasivitriini, jonka kylmässä sisustassa pyöri kokonaisia teurastettuja härän ruhoja. Vaikuttava tervehdys, joka vasta uniin tultua alkoi tehdä työtä vegeruokavalion puolesta. Toinen syy oli pihvien hinnat. Halvimman ja pienimmän pihvin sai noin 60 euron hintaan. Siihen kaikki muu päälle. Ruokalistan yhteydessä oli kartasto, jossa oli eritelty koko härän ruumis. Leikattavan paikan sai määritellä itse. 
  
Kulinaristinen sivistykseni ei riitä sanomaan oliko Brjanskin härkä (väritykseltään muuten kiinnostava, ravintola oli täynnä kyseisiä härkiä kuvaavia taideteoksia) hintansa väärtiä. Hyvää se oli. Brjanskin härkä on Putinin muutaman vuoden takainen hanke. Alkukannan hoitaja, oklahomalainen perinnecowboy Anthony Stidham, on sanonut seuraavaa: “There’s no place in the U.S., Australia, or anywhere in the world that will have cattle as good as what they are putting together here.” 
  
Tarjoilijat olivat työnsä sivussa ammattilaisia oopperalaulajia ja lauloivat tunnettuja aarioita senlaatuisina taiteellisina kokonaisuuksina, ettei ahkerammankaan oopperassakävijän tarvinnut asetella vahaa korviin. Tarjoiluun liittyvä kuriositeetti oli se, että olut tuotiin pöytään korkkaamattomana ja tarjoilijaa piti pyytää avaamaan pullo. Luin sen maailmantilanteen poliittisena kommentaarina. Jälkiruokien yhteydessä oli uskomattoman laaja ja kiinnostava kuvitettu teelista.

Ravintola oli Pietarin mittapuulla kaikin puolin tavanomainen ja keskihintainen. Ruplan kurssi on alhana, mutta inflaatio on syönyt hyödyn. 


Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com