4.10.2016

DIVERSITEETTI

"Diversiteetti itsessään -- siis erilaisten tutkimuskulttuurien olemassaolo ja kunnioittaminen -- on tarpeen uusien tutkimuskysymysten esiin nousemiseksi, ja vastaavasti liiallinen painopisteiden korostaminen ja profiloituminen kaventavat mahdollisuuksia myös tulevaisuuden ennakoimattomilta tutkimuskysymyksiltä, jotka saattaisivat esimerkiksi nojata sellaiseen pienten ja harvinaisten kielten kompetenssiin, joka on tiedepoliittisten keskittämispäätösten myötä menetetty."Näin järkeilevät Sari Kivistö ja Sami Pihlström Tieteessä tapahtuu lehdessä 5/2016. Ilmaistun periaatteen luulisi olevan laajemminkin käsitettävissä. Jos esimerkiksi kovin voimakkaasti vaaditaan jonkin merkittävän kulttuurin elinehtojen kaventamista tai jopa kulttuurin eliminointia, on syytä pohdiskella asiaa hieman tarkemmin.

 
Otetaan venäläinen kulttuuri. Mahdollisuus vai uhka? Viljalti löytyy akateemista väkeä, jolle mikä hyvänsä vähemmistökulttuuri on merkittävä, jos nimenomaan venäläinen kulttuuri nähdään sille uhkaksi. Venäläisen kulttuurin uhattua asemaa ei haluta nähdä millään. Nimittäin amerikkalaisen masiinan (pankki -ja korporaatioeliitin) rinnalla, sen jonka toimintaa nämä hyödylliset idiootit pönkittävät, ja joka tuhoaa kulttuureita liukuhihnalta, venäläinen kulttuuri ei ole sen valtaisampi kanto kaskessa kuin suomalainen kulttuuri. Näet pankki -ja korporaatioeliitin tavoitteenaan on tuhota kansakunnat ja niiden yksilölliset kulttuurit ja hävittää aito henkisyys. Alistaa jokainen ihminen palvelemaan rahaa ja heidän suunniteltua maailmanhallintoaan.
      
Halutaan nähdä, että kysymys on aina vain kulloisenkin Venäläisen hallitusmuodon ongelmasta, kun venäläiset kansaihmiset ovat "aina hyviä". Olipa hallitusmuoto tai ideologia mikä hyvänsä, se on aina samanlainen ongelma. Neuvostoliiton aikana vedottiin siihen, että kommunismi oli ongelma. Kun se poistettiin, aivan samanlainen ongelma on mikä hyvänsä. Ongelma on aina ja mikä hyvänsä. Putinin jälkeen ongelma on Putinin seuraaja. Vaikka Putinin seuraaja olisi kuka hyvänsä, se olisi aivan samanlainen ongelma kuin Putin. Koska hän on Venäjän johtaja, mikä on häritsevä juttu. Venäläisethän ovat hyviä tyyppejä, mutta heidän johtajansa on aina paha ja häiritsevä, koska Venäjä on olemassa.
 
Olisiko suomalainen kulttuuri niin väkevä, jos suomalaiset eläisivät diasporassa, niin kuin kaikesta päätellen kaikkien venäläisten toivottaisiin elävän. Niin, ehkä ne rakenteet pitäisi vain hyväksyä, jos kerran hyväksytään kansallisuudetkin.
     
Näille venäjäkriitikoille, joille logiikka on täysin mahdoton tehtävä, on Venäjän olemassa olo kaikissa muodoissaan ollut ja tulee aina olemaan ongelma. Heille kelpaa käsikassaraksi mikä hyvänsä vähemmistökulttuuri, joita Venäjä tuhoaa. Ehdottaisin kuitenkin ympärille katselua. Ilman Venäjän suojelusta noitakaan alkuperäiskulttuureja ei maailmassamme esiintyisi venäjäkriitikoille retosteltavaksi.
    
En sano tätä siksi, että minusta venäläinen kulttuuri olisi jotenkin ensisijaista tai viimeaikoina ihmiskunnan kokonaiskukoistusta lisäävää. Saan itse valitettavan vähän virikkeitä siitä suunnasta nykyään. Kiinnostukseni kohteena on lähinnä venäläiset teini-videobloggaajat. Mutta sanon alleviivatakseni alkuperäisen lainauksen henkeä ja sisältöä.
   
Jos länsimainen ihminen joskus kykenisi hetkeksi pysähtymään ja katsomaan oman kulttuurinsa perusteita, voisi juolahtaa mieleen vaihtoehtoiset näkökulmat ovat hyödyllisiä. Venäläisen kulttuurin rooli on olla osa eurooppalaista kulttuuria, pienen näköaloja avaavan etäisyyden päässä. Kun sen vahvuudet oivaltaa, se muuttuu voimavaraksi.
   
Vaihtoehtojen epäröimätön tuhoaminen on silkkaa ruotsalaista omahyväisyyttä. Menkään Ruotsiin sisämaahan, istukaa juoppojen ja spurgujen kanssa, tutustukaa siihen viehättävään omahyväsyyden ja kapeakatseisuuden lajiin. Se vaihtoehtojen kitkeminen, joka tuntuu olevan länsimaissa laajemminkin vallalla, on ala-arvoista psykologiselle thanatosvietille luovuttamista. Lapsellinen vallanhimo on thanatosviettiin tarrautumista, vallan maksimoiminen on taktista resurssien haalismista. Ja resursseilla tehdään mitä? Tuhotaan elämää!


***

Tässä lyhyt yleiskatsaus siihen, millaiseksi Venäjän maailmanpoliittinen asemassa on tulkittavissa juuri nyt, ainakin niiden tietojen perusteella, joiden varassa joudun itse elämään.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juttuhan on niin, että kaikki henkinen kurjuutesi ja ahdistuksesi on vain seurausta kerettiläisistä näkemyksistäsi. Jos ajattelet oikein ja näet maailman oikein, ahdistuskin poistuu.


Sitä kohti! TSemppiä! ;)

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com