7.9.2016

Sahaja-meditaatio auttoi taas löytämään kadonneen sisäisen kalibraation. Hieno tekniikka jota ilman en olisi elossa. Tärkeintä on varmistua siitä, että ns. kundaliinienergia todellakin virtaa oikein, eikä vain luulotella sitä. Muusta ei meditaatiossa ole kysymys. Siitä on turha etsiä jotakin mitä se ei voi antaa ja mihin se ei ole tarkoitettu.
 Perkasin viimeyönä blogin kommenttiosion. Järkeviäkin kommentteja oli tappouhkausten vuossa. Joissain valitettiin siitä, että olen rahakeskeinen ihminen ja huono taiteilija. Myönnän nämä. Olen hakenut pieniä 3000-5000 euron apurahoja (vuositasolla ja joskus myös saanut) vapauttaakseni aikaa päivätyöstä taiteellisen toiminnan keskittymistä vaativimpiin osioihin. Viisivuotisella teinistä asti olleet henkilöt pitävät tätä rahakeskeisyytenä. He ovat haluttomia käsittämään, että jatkuva jännitteiden katkaiseminen päivätyön ohessa haittaa taiteellista toimintaan kehittymistä. Se lakkaa haittaamasta vasta sitten kun on löytänyt meditaatiotekniikat ja sellaiset taidemuodot, joiden kautta voi tehdä ja kehittyä näinkin. Niitä ei opeteta missään. Tämä on rajoitus, constrain.


Eräs työni ydin on tämän rajoitteen tutkiminen. Jokainen voi kokeilla miten helppoa tässä yhteiskunnassa on olla diplomi-insinööri ja monitaiteilija kolmella taiteen alueella. Jos se on teistä helppoa, tehkää ihmeessä perässä.


Jo alunperin kiinnitin huomiota siihen, että taide ja teknologia ovat meillä tiukasti ja poliittisesti erotettu toisistaan, vaikka muualla maailmassa ne ovat kautta historian olleet yksi: Art. Tässä on kysymys luokkayhteiskuntaan liittyvästä valtarakenteesta -- samasta joka hävitti Nokian Applelle. Tulkoon selväksi, että minä en kannata luokkayhteiskuntaa.  
 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com