27.9.2016

Puhutaan äärioikeistosta ja äärivasemmistosta kuin jostain symmetrisistä ilmiöistä, mutta mitään tällaista ei tietenkään ole olemassa. Jos olisi äärivasemmisto, se ei olisi äärioikeistolle symmetrinen, koska äärioikeisto on vain vallanpitäjien likainen työkalu äärivasemmiston kurissapitämiseen. Reusrsointi ei ole symmetristä eikä mikään muukaan. Jos asiaa katsoo tarkemmin, on kysymys siitä, että tietty vallanpitämisen malli tuottaa yhteiskunnassa jonkin kriittisen tyytymättömyysaineksen, josta pieni osa radikalisoituu jollakin tasolla vaikuttavaksi toiminnaksi tai kirjoitteluksi. MV-lehti on minusta aidosti tällaisen radikalisoitumisen toisinaan tarpeellinen varaventtiili (ottamatta kantaa erillisten juttujen sisältöihin tai siihen onko niillä jokin yhteinen linja). Mutta nyt MV-lehteä vastustaa ns. äärivasemmistokin, mikä on indikaatio taas uudesta kaappauksesta.

Jos katsotaan yhteiskunnan uumenissa vaikuttavan sotapuolueen koostumusta, huomataan että se koostuu pelkästään oikeiston ja äärioikeiston jäsenistä. Radikalisoitunut vastavoima on siis AINA sodanvastainen, ja tarkemmin sanottuna sotapuolueen vastainen, voima. Sotapuolue ja sitä vastustavat näyttää olevan yhteiskunnan luu syvällä lihassa. Tämän vastakkainasettelun alkuperä puhtaasti metafyysisenä ja animistisena on näkymätön suurimmalle osalle yhteiskunnan jäseniä. Riippuu hyvin monista tekijöistä voisiko suuri joukko sotapuolueelle mitään, vaikka jotenkin pystyisi näkemään ongelman ennen kuin on liian myöhäistä. Loppupelissä sotapuolue päättää suuren joukon elämästä tai kuolemasta. Se on palkinto suurestä kärsivällisyydestä ja hyvin hitaasti tapatuneesta taitavasta naamiopelistä. Se palkinto lunastetaan suorana fyysisenä nautintona hillittömässä väkivaltaorgiassa. Se on ihmispedon juhlahetki, jolloin se vihdoin pääsee sille ruokakupille, josta se on aina halunnut louskuttaa verta ja lihankappaleita. Sitä ennen tapailee kärsivällisyys ja sivistys äärimmäisen hienostuksen ja kontrollin horisontteja.

**

Kun tätä täydellä painollaan kehkeytyvää isoa kuviota katsoo ja näkee millä innolla pienet ja suuret tekijät asettuvat katalyytiksi tähän prosessiin, on tietysti ensimmäinen ajatus se, että prosessi on vääjäämätön, koska sitä ajaa kaksi suurinta moottoria, viettienergia ja trauma. Se mitä me näemme Ukrainassa tai Syyriassa on tämän prosessin lopputulos. Kun prosessi laajenee, sen lopputulos laajenee maailmassa. Millään keinolla lopputulos ei ole rajattavissa alueellisesti tai vältettävissä laajemmin, jos kehityssuunta maailmassa säilyy samana.

Niinpä, jokainen joka ei toiminnallaan pyri siihen, että koko tämän todellisen ilmastonmuutoksen -- metafyysisen ilmastonmuutoksen -- kehityssuunta saataisiin käännetyksi, on pelkkä prosessi katalyytti tai parhaimmillaan hidaste. Hidastaminen ei helpota olemista nyt, se vain lykkää vääjäämätöntä kuin pään pyörittely hammaslääkärin tuolissa.

Denialistit väittävät dentistejä vastaan: hampaassa ei ole reikää, tuolista voi vain poistua. Tiedottoman yhteiskuntalihan sisällä vastavoimat eivät voi paljonkaan hidastaa prosessia. Vastavoimien poistaminen nopeuttaa prosessia, mutta ei missään tapauksessa käännä sen suuntaa. Poistamisesta seuraa vain uusien vastavoimien syntymistä. Vastavoimat ovat ainoat, jotka voivat herätellä tiedotonta yhteiskuntalihaa. Mutta herääkö liha ennen kuin on liian myöhäistä.

1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Kansan Viha


http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/01/vihainen-kansa.html

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com