20.9.2016

Palkinnon vastaanottaneista Nobel-kirjailijoista suosikkini on Winston Churchill. Mahatma Gandhin päävihollisella, BBC:n Intian MindControl-pomolla George Orwellilla, oli Imperiumissa Gobbelsin rooli. Jos Englanti olisi hävinnyt sodan, historia olisi kohdellut Orwellia Goebbelsin tavoin. Mutta nyt sanotaan, ettei Orwell kirjoittanut toimintaohjeeksi vaan varoitukseksi.
Pohjoisen pääkaupungin jäisillä kaduilla oli tyhjää kuppia ojentavia betonista valettuja kerjäläisveistoksia. Viikkoon ainoatakaan tosikerjäläistä ei näkynyt. Taiteilija Jami Teinonen oli majoittanut kerjäläiset performanssin ajaksi vanhaan kouluun ryystämään Coca Colaa ja mutustamaan Mäkkärin herkkuja.
Katoliseksi kirkoksi salaa muuntuneen luterilaisen kirkon karismaattisuus oli olematon tosiasia. Näkyvimmät hahmot olivat henkisiä läskipäitä. Karismaattisuuden puute ei estä olemasta tehokas osa hegemoniaa. Se on osa näyttämökoneistoa: näennäinen vaihtoehto, kätkemässä sitä, että aneemisuus, hikisyys, kylmyys ja sisäinen pimeys eivät ole todellinen vaihtoehto. Ravaprosentiltaan varsin kohtuulliset Vatikaanin karismaattiset jesuiittaveljet tekivät salaisia vierailuja kaupunkiin. Missä helvetissä meidän kerjäläiset ovat, he kyselivät hermostuneina.


       
Joka ainoa haluaa olla hegemonian osa, omia oikean asian itselleen, oikean Jumalan ja totuuden öylättinä seurakunnassa, joka on voitokas ja vahva. Sokeassa halussa ideaaliset käsitteet kuten "Jumala" ja "Totuus" muuntuvat inhimillisen vihan epäinhimillisiksi pontimiksi. Ne ovat pahinta mahdollista vihapuhetta.Pietarissa. Keskiviikkoiltapäivisin hän ilmestyi alamaailman nuijien suosiossa olevalle nyrkkeilysalille hakkauttamaan itsensä. Treenien (kuten hän noita selkäsaunoja kutsui) jälkeen aivotärähdyksen saaneena naisten turkiskauluksisessa kangastakissa, pompulapipo päässä ja valomiekka kädessä hän sukkuloi Katoliseen kirkkoon. Hänellä oli enkelikuorossa vakipaikka.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com