21.9.2016

KANNATTAAKO VALHE

Käänteinen aivopesu. Aika gurdjiefflaista meininkiä tuossa videolla.

Entä jos todellisuutta ei ole reaaliteeteiltaan tarkistettavana objektiivisena ilmiönä olemassa? Kaikki huolestuminen on tietämättömyyttä, huolissaanolo ignoranssin ansaitsema rangaistus. Juuri näinhän gurdjiefflaiset ilmastonmuutosdenialistit väittävät.

Oli niin tai näin, jotenkinhan asioiden on oltava. Miksi Jumala sallii kysytään, muttei käsitetä sitä, että Jumala on kuollut. Kuollut sallii mitä hyvänsä. Pitää kysyä miksi ihminen sallii. Miksi ihminenkin, Jumalan luomistyö, on jo kuollut? Miksi luomistyö poltetaan heti kun tekijä kuolee?
   
Jos todellisuus ei ole enää olemassa jaetun olemisen merkityksessä, se tarkoittaa sitä että valetodellisuuden täydellinen spektaakkeli on korvannut sen kokonaan. Valetodellisuus estää sopimuksen siitä, miten asiat todella ovat. Ihminen todellisuuden ja reaaliteettien älyllisenä mittalaitteena ja mittapuuna lakkaa olemasta.
  
Tästä pisteestä mikä hyvänsä loogisesti nurinkäännetty maailmankuva kilpailee suurten joukkojen suosiosta ns. vallitsevan maailman kuvan (johon kukaan ei enää kykene uskomaan) kanssa. Olemisen kannalta kadonnut todellisuus, kollektiivisesti jaoton todellisuus, on ollut aikuisikäni eksistentiaalinen kysymys. Sillä olen nähnyt vain Jumalan luomistyön palavan. Näin (hyvin) ei välttämättä ole loputtomasti, jos kovalla rahalla organisoitua massojen sumutusta edelleen jatketaan.
  
Olin kymmenen vuotta sitten kiinnostunut fasismin vastustamisesta. Siis siitä lähtien kun ilmiön toteutuminen on ollut varmaa.
 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com