9.8.2016

ME OLEMME KAIKKI YHTÄ

Voi hyvinkin olla että viholliskuva on pyhin asia minkä ihmisyhteisö omistaa, eikä mikään päämäärä käy sitä tärkeämmäksi. Viholliskuvan pyhyys on totaalista. Pienikin viholliskuvaan kajoaminen, sen neutralointiyritys, tarkoittaa sitä, että tekijä ei ole viholliskuvasta täysin samaa mieltä. Näitä asioita ei aleta opettamaan tai selittämään. On oltava valmis syntymättään, viholliskuvan idea lujana mielen graniittiin hakattuna jo ennen syntymää. Tai sitten on tulossa kelpaamatonta, takaisin sulatusuuniin joutava kiilloton nappi. Seis! Koko syntymä on peruttava!
  
Harhaanastuja on huomaamattaan hymysuin astunut kauas sallitun rajan yli Haadeen liljaisille niityille. Se oli vain yksi askel hautaan, jossa on nyt kumpainenkin jalka. Automaattinen kuolemantuomio on kytkeytynyt, jahti on täydessä käynnissä, eikä sitä voi presidentti pysäyttää. Yksikään yhteisön jäsen ei epäile tuomion täyttä laillisuutta. Yksikään ei lausu sanaa ääneen. Tuomari istuu mykkänä, synkkänä. Ihmisen hurja tahto on salaisuuden vaalimiseen valettu. Ihminen on umpinainen, eikä päästä ulos mitään totuudesta. Jotakin niin hirvittävää on tapahtunut, että valehtelustakin on tullut pyhä seremonia, kun sen tarkoituksena on saada susi satimeen. Samaan aikaan henkiset parantajat ja hipit, täysin rinnoin mukana juonessa, jatkavat: me olemme kaikki yhtä. Me olemme kaikki yhtä.

Ja voiko kukaan kirjoittaa itseään ulos sellaisesta, mitä ei kirjainlankaan saa... Voiko muka tehtyä tehdä tekemättömäksi kirjoittamalla lisää...

 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com