31.8.2016

Ensimmäinen kultaharkko oli valettu tiistaiaamuna. Se kimalsi kuin rankkasateen tulviinnuttamaan jokeen uponneella sillalla hymyilevä japanilaistyttö.Kimallus johtuu mädäntymisestä hän sanoi. Ihmiskunta täytyy laittaa syytteeseen kiihottamisesta. Sillä minusta on tehty henkselit!


 
Hän yritti tulla, ainoana neuvonaan kiltteys, Nobel-palkituksi fyysikoksi, ja aiheutti kuuluisan riidan. Hänellä oli monipuolinen pelote: ilman häntä hallitsijalta saattoi pudota housut. Hänen annettiin harrastaa ostamista (shopping).


 
Varpuset neuvottelivat ikkunalaudalla siitä, kuinka yhteiselo orapihlajapensaassa järkytti heitä. Toisaalta kesähelle, toisaalta jäämyrsky, toisaalta niin kaunista, toisaalta niin perin synkkää. Ne olivat yhtä aikaa hyveellisia ja radikaaleja sointuja. Samalla tavalla kehittyy alppiurheilu loputtomien väistelyiden sarjana.


  
Hän oli suuri rauhanmies, toisaalta kahden kuninkaan epäluotettava palvelija. Toinen korva oli kuuro, toisen korvanipukkansa hän sulki hälyltä sitä varten kasvattamallaan lihaksella. Hän puhui mielellään hyvin paljon musiikista.Hän on ruma laiska Marilyn Monroen näköinen mies, mutta hänellä on parhaat intiaanipäällikön ominaisuudet. Peilit siittävät peilejä. Tähän liittyy sen heikkopäisen mystikon kirottu vaikutus. Koskettipa häntä sitten vuohenjuustolla päällystetty viipale huonoa onnea tai ei.
Hän ei vielä tiedä että hänellä on kädet. Hetken ajan luulin, että hänellä on jokin terveysongelma. Hän sanoo vielä toisen kerran, että jalkani katkeavat. Autiomaassa harhaileminen ei tarkoita, että jossain on luvattu maa. Se kylläkin on yksi osa herätystä, muttei tarkoita, että jossain tietyssä paikassa on herätys.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com