16.8.2016

2000-luvulla luultiin, että Internet on se todellisuus, jossa me elämme. Meistä näytti hassuilta ihmiset, jotka eivät olleet vielä keksineet sitä millä tavalla Internet muutti tietoisuutta ja erilaisia tekemisen muotoja.
  
2010-luvulla keksittiin, että internettodellisuus on rinnakkainen todellisuus, ja se todellisuus jossa me elämme on täysin itsenäinen todellisuus, joka voi olla vaikka miten päinvastainen internetin rinnakkaistodellisuudelle. Meistä näytti hassuilta ne ihmiset, jotka eivät olleet vielä keksineet sitä, millä tavalla Internetin looginen ulkopuolisuus muutti tietoisuutta ja erilaisia tekemisen muotoja. Oli hauska katsoa niitä, jotka luulivat Internetin kuvastavan todellisuutta ja todellisuudessa vallitsevia lakeja.
 
2020-luvulla keksitään se, että todellisuus jossa elämme voi olla juuri sellainen kuin haluamme. Eikä se estä hekumoimasta vaikka millaisilla rinnakkaisilmiöillä ja dystopioilla internetissä. Kun vaikutteita on paljon, katoaa tiedostamaton vaikutealttius ja muodostuu kriittinen arvioiva etäisyys vaikutteisiin. 

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com