22.7.2016

Uteliaisuus ei vertaudu myönteisesti tieteelliseen tarmoon. Uteliaisuuden tuloksien kestävyyden kanssa on niin ja näin. Sain eilen Kööpenhaminan kasvitieteellisen puutarhan trooppisten kasvien osastolta jalkaani trooppisen sienitaudin. Jalkaterät lehteilevät pois valkoisina lastuina ja alta paljastuu liaanikasvin jäännöksiä.

Ruotsinkielisissä unissa minua mulkoilevat kaikki keskiaikaisen jonglöörit ja kylähullut eukot. He ovat erityisen herkkiä niille sanoille jotka aion huutaa Brahehusin linnan ikkunasta suoraan Vätternin aaltoihin. Jussi Parviaisen kanssa juteltiin ruotsiksi näyttelijäntaitoon kuuluvista tyhjistä, funktiottomista eleistä ja liikkeistä: pakkoliikkeiden avulla näyttelemisestä.

Mainittava taideperformanssikin tuli nähtyä. Korkeassa huoneessa shakkilautamaisella kentällä kolme jonglöörin taidoilla varustettua nykytanssijaa pomputteli toisilleen valkoista kiinteästä aineesta tehtyä palloa. Musiikin kiihtyessa he alkoivat potkia palloa yhä voimallisemmin ja niin kummallisilla kierteillä, että pallo alkoi muuttaa suuntaansa ilmassa. Se liikkui vauhdilla kentän ulkopuolelle mutta teki takaisin sellaisia kaarroksia ja kiepahduksia, jotka eivät enää kuuluneet tuntemani fysiikan lainalaistoon. Joissain paikoissa pallo pysähtyi ilmassa kokonaan ja sinkosi voimakkaan kierteen aiheuttamana vastakkaiseen suuntaan.

Kävin esityksen jälkeen kiittelemässä ohjaajaa mediataiteilija R:ia. Hän istui muumioituneen näköisenä esityskentän takana tatamilla eikä esittänyt kasvoillaan tai muulla tavalla mitään merkkiä siitä että olisi tuntenut minut tai edes huomannut läsnäoloni. Sitten hän katsoi minuun kiinnostuneena, nousi ylös ja pamppaili ulos huoneesta punainen suorana kattoon sojottava tukka heilahdellen.  

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com