2.6.2016

MUSTA MAGIA POLIITTISENA JA JOURNALISTISENA METODINA

“It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled.” ― Mark Twain
Kun joku paljastaa jonkun päivänselvän tosiasian, jonka ei haluttaisi paljastuvan, tuntuu sen yhteiskunnallisen tunnustamisen hitaus osalta samaa mustan magian rituaalia, jolla ihmisistä imetään päivittäin elinvoimia, ja johon toimittajakunta osallistuu myötävaikuttavana -- eikä koskaan tässä maassa paljastavana ja ihmisten energioja vapauttavana.

Kertaantuvien ja kumuloituvien viivytysten taide on hienovaraista kosmisen näytelmän energiavampyrismiä. 
  
Ilmiselvien asioiden tunnustamista viivästävä psykologia kai menee niin, että kun ihmisille esimerkiksi jonkun median täydelliseen kiertämiseen riittävän näkyvän kansalaistoimijan suulla kerrotaan (sisäpiiritietona toki), että ihmisiä on iät ja ajat huijattu ja petetty raskaimmalla mahdollisella tavalla jossakin asiassa, sitä ei aluksi haluta uskoa.

Tällainen ilmoitus käy liikaa itsetunnon päälle. Ettäkö muka olisi sisäpuolen ja ulkopuolen dialektiikka. Ettäkö muka olisi esoterian ja eksoterian dialektiikka, minun ja parhaan lapsuuden leikkitoverini välissä. Miten joku voi vain ilmoittaa asian, jota miljoona sokeaa kanaa ei ole saanut vuosikymmenissä selville?  No kanan sokeus ei vaikuta asiaan silloin kun totuutta kätkemässä ovat parhaat englantilaisen koulun noidat.

Sitten kun vähitellen aletaan nähdä aivan vääjäämätön mitä banaalein ja tylsämielisin totuus, puhdas fakta ilman sävytyksiä, syntyy tarve siirtää kehkeytyvä kihisevä raivo sanoman tuojaan. Vaistomaisesti uskotaan, että niin raskaita törkeyksiä voi paljastaa vain tekijä itse. Ja kun sisäpiirivihjeistä on kysymys, vaisto osuu oikeaan: sisäpiirivihjeethän tulevat aina itse tekijältä --- tosin joltakin sellaiselta taholta, joka on tullut epäluuloiseksi kyseisen systeemin kestävyyden suhteen.

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com