9.6.2016

Maahanmuuttokysymyksen näkökulmasta Pariisi näyttää eri planeetalta kuin Helsinki. Junasta kaukaisempiin lähiöihin jää 100% tummaihoista väestöä. Ainuttakaan valkoihoista ei jää eikä nouse junaan noilta pysäkeiltä. Keskusta-alueella päivisin kaduilla ehkä noin 50-60% kaikista vastaantulijoista on tummaihoisia. Keskusta-alueella yöisin kello kahden jälkeen kaduilla ehkä noin 80-90% kaikista vastaantulijoista on tummaihoisia. Tummaihoiset eivät käytä hienoja hajusteita ja kaikkiin tiloihin heistä jää heidän aineenvaihdunnalle ja ihoeritykselle ominainen voimakas tuoksu.
    
Pariisilaiset valkoihoiset miehet eivät liiku ulkona kello kahden jälkeen yöllä edes viikonloppuisin. Hienoissakin brasserieravintoloissa viikonloppuisin ennen sulkemisaikaa päivystää sisällä tummaihoisia prostituoituja. Prostituoidut vaikuttavat olevan hyvin heikossa sosiaalisessa asemassa. Terveysongelmat ja huumeongelmat näkyvät päälle. Prostituoidut tulevat yksin illallistavien miehien pöytään istumaan ellei heitä torju päättäväisesti. Kuvaavaa on se, että ravintoloiden ranskalainen henkilökunta "ei uskalla" puuttua asiaan.
 
Prostituutio on ilmaisesti laaja ja syvä ongelma Pariisissa. Kuulin Champs Elyseellä Renaultin autoliikkeen edessä (liikkeessä myytiin näyteikkunassa Renaultin Formula 1 autoa) jutustellessani romanialaiselta parittajalta sellaisenkin näkemyksen kapitalismin sikäläisestä kehitysvaiheesta, että ilmainen seksiseura valkoihoiselle miehelle olisi keskusta-alueella viikonloppuisin peräti kokonaan tuntematon ilmiö. Miehellä oli oma lehmä ojassa. Mikään havaintoni ei silti ollut ristiriidassa käsityksen kanssa. Tilanne Pariisissa on tässä suhteessa vielä olennaisesti erilainen kuin Helsingissä vaikka kaikin keinoinhan Helsinkikin pyrkii tähän kapitalismin ihannetilaan.  
    
Yhteiskuntailmapiiri on toisaalta näennäisen demokraattinen, mutta sisäisesti voimakkaasti sosiaaliluokittunut. Tuntuvan alitajuisen pohjavirtauksen tasolla Pariisin öisessä varjopuolessa on jotakin todella synkkää ja patoutunutta. Nukkuminen ilman unilääkkeitä -- jos Proustille ja Klaus Kinskille vielä oli miltei mahdoton ajatus -- on nyt jo kokonaan poissuljettu mahdollisuus.
      
Minulla ei ole käytettävissäni tilastoja siitä minkä verran afrikka- ja arabitaustaista maahanmuuttoa viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on Pariisiin ollut virallisesti tai epävirallisesti. Luulisin, että tällä hetkellä yli puolet suurpariisin väestöstä on afrikkalaistaustaista. Käytännössä tilanne Pariisissa ei vaikuta enää olevan alkuperäisten ranskalaisväestön hallinnassa.
 
Mielenkiintoinen tilasto olisi sekin nähdä, kuinka moni 18-45 vuotias valkoihoinen pariisilainen on harrastanut seksiä tummaihoisen maahanmuuttajan kanssa. Ja kuinka monta prosenttia niistä, jotka ovat harrastaneet on miehiä ja naisia. Ennakkoarvaukseni olisi, että miehistä 1% on harrastanut (maksullista) seksiä tummaihoisen naisen kanssa. Voisi tietysti ajatella että naisista ainakin 50% olisi kokeillut seksiä tummaihoisen miehen kanssa. Mutta tämä veikkaus voi mennä rajusti pieleen, suuntaan tai toiseen. Tutkimuskaan ei välttämättä paljastaisi totuutta, koska naiset tuskin vastaisivat rehellisesti tutkimukseen.
 
Mitään syytä tai pakottavaa tarvetta hakeutua samanlaisten ratkaisemattomien sosiaalisten ongelmien piiriin kuin Pariisissa nyt on ei Suomessa ole tai voi olla.       

Ei kommentteja:

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com