16.6.2016

ÄÄRETÖN PÄÄNSÄRKY

Kun näen hipsterin, miksi oksennusreaktio tulee välittömästi, ennen kuin ehdin tiedostaa näkemäni? 

Kokeellinen kirjallisuus voi toimia vain pelinä, jossa ikään kuin mikä hyvänsä pelipanos ei pelaajalle maksa mitään. Jos joudut pohtimaan panoksen suuruutta suhteessa oman panoksesti suuruuteen, vaarana on hipsterien källi.
 
Hipsterit määrittyvät kitkattomuuden maksimointina. Ja mitä on kitkattomuus kapitalistisen eliitin manipuloimassa massakulttuurin maailmassa? Se on heroiinisokeus massakulttuurin piikittämänä ja jaetut yhteiset tabut kapitalistieliitin kanssa. Yhteistä on se mitä ei sanota, mihin ei kajota.

Siksi vapaalle hengelle tulee aina hipsterien kanssa tulee källi. Hipsterien kanssa voi pelata vain niin, että kaikki källin mahdollisuudet on laskelmoitu viileästi pois. Mikään ei missään tilanteessa edes teoriassa saa tuntua miltään. Muuten ei voi pelata. Tämä määrittelee mahdollisen maailman karsinan.

Hipsterit eivät ole menossa mihinkään. Hipstereillä ei ole päämäärää tai olemisen tarkoitusta. He ovat olemassaolemisen mahdollisuuksien suodattimia. Tämän pikkuväen kanssa pelailu johtaa yhteen selkeään lopputulokseen: kallo, jonka alle on siististi asetettu sääriluut. Aika on heidän puolella.

Jos hipstereiden kanssa välttämättä haluaa pelailla, heidän kanssaan pitää pelata vain itselle ilmaisilla ja vaivattomilla panoksilla. Mitä hyvänsä teetkin puurtamalla ja laskelmoiden, sen vastaanottoa et määrittele sinä vaan rituaalinen alistumisesi.

Minkä hyvänsä substanssin on korvannut puhdas hipsterien minkä hyvänsä alakulttuurin edessä mateleminen. Substanssi ei merkitse mitään. Se on netissä ja kirjoissa jo. Kaikki romaanit on jo kirjoitettu. Jos et ole tullut sitä huomanneeksi, olet tappiolla.

Energia virtailee muodoista irrallaan. Hipstereillä ei ole sitä yhtään. Mitä siis haluat heistä? 
    
Et voi keksiä tai valmistaa avainta joka sopisi hipsterin lukkoon ilman että se edellyttää sinulta itseltäsi matelua ja loputonta nöyrtymistä. Nöyrä asenne on kaikki kaikessa: nöyryys ei minkään päämäärän takia. Nöyryys ei minkään palkkion tai aseman toivossa. Nöyryys ei minkään jumalan edessä. Nöyryys suhteessa ei-mihinkään, suhteessa tyhjenneeseen muotoon.
  
Mutta jos teet jotakin täysin spontaanisti ja omaehtoisesti laskelmoimatta, ei haittaa vaikka se ei joidenkin lukkoihin sopisi
   
Läntisessä maailmassa kaikki, mitä voit saavuttaa, on tämän hengen täyttämää ja läpitunkemaa. Muu on hymyilevää eliittiä. Mitään vastavoiman mahdollisuutta ei ole olemassa. "Herääminen" on moninkertaisilla lukoilla poissuljettu mahdollisuus.

1 kommentti:

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Hipsteri =

Kitkattomuuden maksimointi, Eleetön alakulttuuripaketti leima kyljessä, Heroiinisokeus massakulttuurin piikittämänä

Hae tästä blogista

"Käymälässä en käynyt, mutta ostin kokoelman runoja. Eikö se ole yksi ja sama?"
- Kejonen

"Minä puhun hyveestä, en itsestäni, ja kun moitin paheita, moitin ennen muuta omiani."
- Seneca

"käymälässä aamuisin kuolemanjälkeistä peliä"
- Krivulin

Blogiarkisto

Tietoja minusta

svenlaakso (at) yahoo.com